Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 10 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Wat zegt jouw sterrenbeeld over je karakter?

Het karakter bepaalt het denken, voelen en gedrag en dat is vaak moeilijk te veranderen. Daardoor is ieder mens uniek. Maar sommige karaktereigenschappen komen wel heel erg overeen. Naast opvoeding, omgeving en ervaringen, heeft namelijk ook de stand van de sterren invloed op het karakter. En als je de kwaliteiten van jouw astrologische teken goed kent, kun je dit inzetten om het beste uit jezelf te halen.

We geven je een overzicht van de sterke karaktereigenschappen van elk sterrenbeeld, om je eraan te herinneren waar je kracht ligt. Want je karakter is constant in ontwikkeling en dat kun je ook een beetje sturen in de richting waar je naartoe zou willen.

Viervoudige crisis

Momenteel bevinden we ons in een van de meest stressvolle periodes van deze tijd. De wereldwijde pandemie, de intense confrontatie met racisme, de reeks van natuurrampen die komen door de klimaatverandering en de economische crisis (die overigens pas in de kinderschoenen staat). Deze reeks aan uitdagingen worden ook weerspiegeld in de sterren, waardoor de komende maanden extreem veeleisend kunnen zijn.

Volgens astrologe Jennifer Freed blijven Jupiter, Saturnus en Pluto in het teken van Waterman staan, en dit zorgt voor een verdere vertroebeling van de sociale, financiële en politieke systemen.

“Deze drie planeten staan ook nog eens in het kwadraat van de planeet Mars, wat zorgt voor extra druk op deze systemen.” aldus Freed.

Handelen naar jouw kernwaarden

Maar we moeten niet vergeten dat de crisis ook heel veel kansen oplevert en dat je deze moeilijke tijd ook kunt gebruiken om onze kernwaarden te definiëren. Als je namelijk een duidelijk beeld hebt van je kwaliteiten, kun je meer in je kracht gaan staan en word je minder snel meegesleurd in negativiteit, angst en wanhoop.

Must read: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Karakter komt voort uit waarden zoals eerlijkheid, integriteit, vriendelijkheid, compassie, authenticiteit en betrouwbaarheid. Als je weet wat jouw kernwaarden zijn, kun je leider worden van je eigen leven. Elke keer als je merkt dat je iets doet wat niet helemaal bij jouw kernwaarden past, kun je hierop anticiperen en doen wat nodig is om ernaar te handelen.

Karakter is ook een keuze

Jennifer: “De sleutel tot het behouden van jouw karakter is jezelf omringen met mensen, dingen en invloeden, die jouw kernwaarden bevestigen en ondersteunen.”

Dus niet eindeloos door social media scrollen of nieuwsberichten lezen, waardoor je je alleen maar slechter gaat voelen. Als je jouw authentieke en evenwichtige zelf wilt blijven, helpt het meestal om wat extra persoonlijke time-outs te nemen.

Vind je vast ook interessant: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Volgens Jennifer is karakter ook een keuze die je elke dag maakt. “Karakterontwikkeling is een continu proces. Je hebt geen controle over wat er gebeurt in de wereld, maar wel controle over hoe je erop reageert en wat je ermee doet. Je kunt je best doen om je eigen gedrag kritisch te bekijken en te leren van je fouten. Op het moment dat je afwijkt van je kernwaarden, kun je resetten en weer op het goede spoor komen.”

Kwaliteiten van de sterrenbeelden

Nu kunnen we de kernwaardes van de astrologische tekens gebruiken om ons karakter te versterken. De kwaliteiten zijn stuk voor stuk bijzondere karaktereigenschappen, die je kunnen helpen in deze moeilijke tijd.

 • Ram: Gewaagd en dapper om het juiste te doen, ongeacht wie er kijkt.
 • Stier: Stabiel, kalm en betrouwbaar bij tegenslagen.
 • Tweelingen: Wijs, geïnformeerd en doordachte communicatie.
 • Kreeft: Beheerst en verzacht alle moeilijkheden.
 • Leeuw: Stralende, creatieve, expressieve liefde voor iedereen in nood.
 • Maagd: Service voor het hoogste goed met uitstekende grenzen.
 • Weegschaal: Evenwichtig en onverstoorbaar vermogen om gelijkmoedig te luisteren.
 • Schorpioen: Diepe, transformerende kracht voor het genezen van trauma en angst.
 • Boogschutter: Unieke wijsheid, positiviteit en sterk optimisme.
 • Steenbok: Integer en levert bijdragen die levenslang meegaan.
 • Waterman: Visionair voor het hoogste goed van de mensheid.
 • Vissen: Ultieme compassie en empathie met volledig vertrouwen in het vermogen van mensen om te krabbelen uit tegenspoed.

Het beste uit jezelf halen

We kunnen deze eigenschappen allemaal (een beetje) hebben, aangezien alle 12 tekens ergens in elke astrologische kaart staan. Maar per sterrenbeeld zal de ene kwaliteit meer ontwikkeld zijn dan bij de ander. Doe er je voordeel mee en haal het beste uit jezelf!

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️