Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Moon Milk: een recept voor dé trend van het moment

Matcha latte, tumeric latte, golden milk of een beetroot latte. Wie niet van koffie houdt heeft tegenwoordig steeds meer keuze uit alternatieve (plantaardige) warme dranken. Heb je al gehoord van moon milk? Dit trendy drankje vult het rijtje mooi aan.

Moon milk klinkt niet alleen fantastisch, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Maar bovenal wordt moon milk gelinkt aan tal van gezondheidsvoordelen.

De voordelen van moon milk

Moon milk is een cafeïnevrij drankje op basis van (plantaardige) melk. De melk wordt verwarmd en verrijkt met gezonde specerijen en ashwagandha, een adaptogeen.

Lees ook: Cafeïne-detox: waarom je dat kopje koffie beter kan laten staan

De combinatie van specerijen en ashwagandha zou helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, stress verlagen en een gevoel van rust en ontspanning bieden. Dat maakt van moon milk het ideale drankje voor het slapengaan – vandaar ook de naam.

Recept voor moon milk

Is moon milk moeilijk te maken? Helemaal niet. In amper 10 minuten staat het drankje al op tafel (of neem het lekker mee in bed, met een boek…).

Ingrediënten voor 1 kopje:

  • 250 ml ongezoete plantaardige melk
  • 1/4 theelepel ashwagandha poeder (te koop bij Holland & Barrett)
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/2 gemalen kaneel
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel honing
  • 2 snufjes gemalen kardemom
  • 1 snuf gemalen nootmuskaat

Zo maak je de moon milk

Verwarm de melk in een steelpannetje en laat op een laag vuurtje pruttelen. Voeg de kaneel, kurkuma, ashwagandha en kardemom toe en roer met een garde.

Voeg vervolgens de kokosolie toe en laat nog 5 à 10 minuten zachtjes pruttelen.

Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen. Roer er vervolgens de honing doorheen.

Schenk de inhoud van het pannetje in een grote kop en werk af met de kardemom en de nootmuskaat.

Tip: wil je all the way gaan? Werk de moon milk dan af met een paar rozenblaadjes.

Meteen een mooi avondritueel

Wij vinden moon milk de perfecte toevoeging aan een mindful avondritueel. Hoe je de uren voor bedtijd invult is namelijk cruciaal voor je slaapkwaliteit. Best is om je lichaam en brein de kans te bieden om zich te ontspannen voor je je ogen sluit.

Hoe je dat doet? Beperk je schermtijd twee uur voor je gaat slapen, investeer in rustgevende activiteiten (zoals yoga, een bad of lezen) en ga niet met een overvolle maag slapen. Wanneer er buitensporig veel energie naar je spijsvertering moet gaan (bijvoorbeeld na een erg vette maaltijd), houdt dit je wakker.

Moon milk is gelukkig erg licht verteerbaar en daarom het ideale drankje om een drukke werkdag mee af te sluiten. De perfecte #selfcare!

Meer drankjes die goed voor je zijn:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️