Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Vega vrijdag: snelle spaghetti al limone (voor op baaldagen!)

Een baaldag, een belachelijk drukke agenda of een emotionele breakdown? Wij snappen maar al te goed dat je op bepaalde dagen éven geen energie hebt om uitgebreid te koken. En onder het motto #selflove delen wij graag een recept voor dat soort dagen. Dit is er eentje dat snel klaar is, troostend is én ook nog eens 100 procent vega, bedacht door zusje Culy. Maak kennis met spaghetti al limone.

Want hoezeer we er ook op hameren dat groenten eten zo belangrijk is voor je gezondheid, soms heb je nou eenmaal dagen nodig waarop niets hoeft en alles mag. Ook dáár knappen je lichaam en geest immers van op!

Heb jij zo’n dag? Doe jezelf een plezier en maak deze makkelijke en snelle pasta. Van dit heerlijke samenspel tussen citroen, room en kaas is een geweldige remedie voor wanneer het even minder gaat.

spaghetti al limone
Bron: Culy

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 citroen (de schil en het sap) + wat extra citroenrasp ter garnering
  • 1 teen knoflook, in flinterdunne plakjes
  • 340 gram spaghetti
  • 180 ml room
  • 6 eetlepels ongezouten roomboter
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & peper
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je de spaghetti al limone

Kook de pasta al dente in een ruime pan met kokend water en flink wat zout (zie: Dit is waarom je pastawater net zo zout als de zee moet maken).

Rol de citroen met de druk van je handpalm over het aanrecht. Zo komen de sappen beter vrij. Rasp de schil en leg opzij. Pers de citroen dan uit en bewaar het sap in een bakje.

Zet een ruime pan op medium vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de geraspte citroenschil en de knoflook samen een minuutje in de olie, tot de smaken vrijkomen (laat ze niet verkleuren). Doe de room erbij en roer met een garde tot de room begint te pruttelen.

Ook heerlijk: Bedrock’s Grote Vegan Kookboek (download ‘m nu gratis!)

Zet het vuur laag en roer de boter er beetje bij beetje doorheen met de garde, tot je een mooie gebonden saus hebt. Haal de pan van het vuur af.

Giet de pasta af maar bewaar een deel van het kookwater.

Zet de pan met saus weer op medium vuur en voeg de gekookte spaghetti met een tang toe aan de saus. Schep de pasta met de tang door de saus en voeg een scheutje van het kookwater toe om de saus losser te maken.

Voeg de Parmezaanse kaas beetje voor beetje toe aan de warme pan tot alle kaas is gesmolten en opgenomen door de spaghetti. Check en voeg eventueel nog meer van het achtergehouden kookwater toe.

Roer als laatste het citroensap door de spaghetti al limone. Maak af met zout en peper en nog wat extra geraspte citroenschil, naar smaak.

spaghetti al limone
Bron: Culy

Meer vega gerechten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️