Zonderzooi
Zonderzooi Voeding 27 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Yummy: vegan salade met parelcouscous, avocado verse munt en dadels

Deze salade met parelcouscous is heerlijk als lunch of diner. Bovendien kan je deze salade ook makkelijk meenemen on the go naar je werk of naar een picknick. De salade is ontzettend fris van smaak dankzij de combinatie van wortel met dadels en verse munt. Daarnaast zit dit recept ook boordevol eiwitten vanwege de sojabonen. Genoeg redenen dus om deze gezonde salade eens te maken!

Een fijne bijkomstigheid: de salade is 100 procent plantaardig.

Vegan salade recept parelcoussous
Bron: Zonderzooi

Vegan salade met parelcouscous, verse munt en dadels

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram sojabonen
  • 4 medjoul dadels
  • 100 gram parelcouscous
  • 1 grote wortel/winterpeen
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Handje verse munt

Limoen-ahorn dressing

  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ahorn siroop

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder

Ook heerlijk: Vega Vrijdag: vegan pokébowl met watermeloen

Vegan salade recept parelcoussous
Bron: Zonderzooi

Bereidingswijze

  1. Bereid de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking.
  2. Maak dunne lange slierten van de wortel met een spiraalsnijder.
  3. Snijd de komkommer, dadels en verse munt fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakjes.
  4. Maak de limoen-ahorn dressing. Pers het sap van de limoenen in een schaaltje en meng met ahorn siroop en olijfolie.
  5. Giet de parelcouscous af en doe deze in een grote kom. Voeg de sojabonen, wortel, dadels, avocado, komkommer en munt toe. Breng de salade daarna op smaak met de dressing.

En genieten maar!

Meer vegan recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️