Zonderzooi
Zonderzooi Voeding 20 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Een hemels plantaardig toetje: zo maak je vegan pindakaas-kaneel ijs

Ben je gek op ijs? Maar eet je liever gezond en liefst ook geen dieren? Probeer dan dit guilt-free ijs op basis van kikkererwten, dadels, pindakaas, vanille en kokosmelk! Het klinkt misschien vreemd om kikkererwten aan een ijsrecept toe te voegen, maar het zorgt juist voor een stevige structuur. Bovendien is dit ijs ook fijn als je allergieën hebt, want het is vegan, glutenvrij én lactosevrij.

Dit pindakaas-kaneel ijs is super makkelijk om te maken: je doet alle ingrediënten samen in de keukenmachine, mixt het één minuut en daarna hoeft het alleen nog maar hard te worden in de vriezer. Makkelijker kan bijna niet, toch?

Vegan pindakaas-kaneel ijs

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 130 gram medjoul dadels
  • 125 ml 100 procent pindakaas
  • 140 gram kikkererwten (Uit blik of een glazen pot)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 400 ml kokosmelk in blik
  • 1/2 theelepel kaneel

Ter garnering

  • Cacao nibs
  • Pindakaas (het liefst zonder palmolie)
  • Geroosterde kokos snippers

Benodigdheden

  • Keukenmachine of sterke blender
  • Afsluitbaar bakje

Ook lekker: Iets te laat gemaakt vannacht? Dit zijn de lekkerste vegan anti-kater ontbijtjes

recept vegan ijs kaneel pindakaas
Bron: Zonderzooi

Bereidingswijze

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze even af met water.
  2. Doe de dadels, pindakaas, kikkererwten, vanille extract, kokosmelk en kaneel samen in de keukenmachine. Mix het in 30-60 seconden tot een egale massa.
  3. Giet dit in een afsluitbaar bakje en plaats het minimaal 12 uur in de vriezer, zodat het ijs hard kan worden.
  4. Haal het ijs daarna uit de vriezer en maak per persoon een bakje met twee bolletjes ijs. Maak het extra lekker met geroosterde kokos snippers, pindakaas en cacao nibs.

Tip: laat het ijs minimaal 60 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert, want het smelt wat minder snel dan normaal ijs. Daarna wordt het wat zachter en kan je er bolletjes van maken. Geniet er van!

Meer vegan vibes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️