Kim van den Oord
Kim van den Oord News 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Rennen maar: dit is dé nieuwe vegan ijszaak in Amsterdam

Vegan ijsliefhebbers opgelet! Amsterdam is sinds kort een nieuwe (of eigenlijk, eerste volledige) veganistische ijszaak rijker: Buba Cream in Amsterdam-Oost. Deze icecream bar is onderdeel van de welbekende Vegan Junkfood Bar en te vinden achterin het zaakje van de locatie in stadsdeel Oost. En of je nu volledig veganistisch eet of helemaal niet: dit wil je een keer geprobeerd hebben. 

Doet de naam ‘buba’ je al ergens aan denken? Als je eenmaal weet waar ‘ie vandaan komt, wordt alles duidelijk.

Buba Cream

Buba Cream is namelijk geïnspireerd op het uit Taiwan afkomstige Bubble Tea (de combinatie van thee, melk vruchtensiroop en tapioca-balletjes) en dat is te proeven én te zien aan deze vrolijke en goedgevulde ijsco’s.

De buba’s – oftewel, de tapioca-balletjes gemaakt van gedroogde cassavewortel – die door de ijsjes zitten, poppen open als je er in bijt en smaken naar mango. “Een gouden combinatie die nog nooit eerder was geprobeerd,” stelde marketingmanager Mireille Sanches die met het concept aan de slag ging.

Wat zit er in het vegan ijs?

In plaats van de oorspronkelijke thee wordt het plantaardige ijs van Buba Cream gemaakt van havermelk. Vooralsnog kan je kiezen uit 7 smaken ijs (met namen als Luv U So Matcha en Unicorn met suikerspin) die in een beker worden gemixt met de chewy tapioca-balletjes.

Lees ook: Vegan ijsliefhebbers opgelet! Alpro komt met nieuwe vegan ijssmaken

Je kan het ijs laten versieren met verschillende toppings als vers fruit, stukjes oreo, vegan slagroom en eetbare bloemen. Onwijs fotogeniek en ook nog eens helemaal lactose-vrij. Maar vergis je niet: vegan ijs betekent niet dat het ook gezond is, zoals je na het lezen van dit artikel waarschijnlijk wel in de gaten hebt.

Eerste vestiging

Deze leuke extra van de Vegan Junkfood Bar is de eerste volledig veganistische ijsbar in Amsterdam en tevens de allereerste vestiging van Buba Cream.

Naast deze winkel in Amsterdam staat er ook nog een uitbreiding naar Rotterdam en later zelfs een uitbreiding naar Barcelona op de agenda. Goed nieuws voor alle veganisten onder ons!

De bekers zijn per 3 of 4 bolletjes te koop voor volwassenen en gaan per 2 bolletjes voor kinderen (Buba kids). De prijs van een beker met 3 bolletjes inclusief toppings is €7,95 .

Meer over veganistisch ijs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Rennen maar: dit is dé nieuwe vegan ijszaak in Amsterdam
Sluiten