Kim van den Oord
Kim van den Oord Welzijn 9 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Iets te laat gemaakt vannacht? Dit zijn de lekkerste vegan anti-kater ontbijtjes

Yes, weekend! Er staat een gezellig avondje op de planning en stiekem kunnen we nu al wel voorspellen hoe dat afloopt: we drinken nét een glaasje te veel en gaan ook nét een paar uurtjes te laat naar bed. Het gevolg? Een pittige kater de volgende dag en flinke cravings in de ochtend. Het kan verleidelijk te zijn om te grijpen naar wat je normaal juist bewust niet eet: vet, ongezond en waarschijnlijk dierlijk. Daarom komen we met de beste vegan katerontbijtjes!

Een meesterlijk anti-kater ontbijtje maken terwijl je veganistisch eet? Dat hoeft geen probleem te zijn. We delen inspiratie voor veganistische anti-kater ontbijtjes en vertellen we je waar je de recepten kan vinden.

Vegan anti-kater ontbijtjes

Als je wakker wordt na een avondje flink doorzakken kunnen er twee dingen door je hoofd gaan: ‘wat heb ik gisteren in hemelsnaam allemaal uitgespookt?’ of ‘Katervoedsel. Now‘.

Dit vind je vast ook interessant: Waarom is bier en wijn niet altijd vegan?

Lukt het je toch nog niet om helder na te denken of vind je het gewoon lastig om een veganistische variant van je favoriete katervoedsel te vinden? Dit zijn de lekkerste vegan anti-kater ontbijtjes:

vegan worstenbroodje
Bron: Becel

Vegan worstenbroodjes

Het worstenbroodje is een echte Brabantse klassieker en als je je een beetje hebt verdiept in clichés over Brabant weet je dat dit gelijk staat aan gezelligheid. Je bent ten slotte wat je eet, right? Maar gelukkig bestaat ‘ie ook gewoon in vegan variant!

Ben je liever lui dan moe? Veganistische worstenbroodjes zijn hier ook gewoon kant-en-klaar te koop.

> Naar recept: Een heerlijk recept voor – jawel – vegan worstenbroodjes

Scrambled Tofu
Bron: The Vegan Effect

Vegan scrambled eggs: scrambled tofu

Valt je kater enigszins mee en heb je nog net genoeg energie om daadwerkelijk wat te kokkerellen? Scrambled tofu is een fijn veganistisch alternatief voor het welbekende geklutste eitje dat het met katers altijd erg goed doet.

Lees ook: Help, een kater! Zo kom je er (op een natuurlijke manier) vanaf

Het is net wat meer werk dan een worstenbroodje in de oven stoppen, maar zeker de moeite waard. Het leuke is dat je hier ook enorm mee kan variëren: voeg bijvoorbeeld wat verse kruiden toe of combineer het met verschillende groenten.

> Naar recept: Scrambled tofu met verschillende groenten 

vegan tosti
Bron: Zo kan het ook

Tosti met vegan kaas

Een tosti doet het altijd goed. En het fijne is dat er tegenwoordig ook steeds meer vegan kaas bestaat waarmee jij deze tosti kan bouwen. Ben je benieuwd welke merken veganistische kaas verkopen? Er zijn online allerlei overzichten te vinden van kazen die geschikt zijn voor veganisten.

Een simpele vegan kaastosti is natuurlijk al een een cadeautje in brakke tijden, maar wil je echt uitpakken? Dan kan je deze tosti met gegrilde courgette, geroosterde nootjes en gebakken oesterzwammen eens uitproberen.

Tip: Ben je op zoek naar een sausje voor bij je tosti? De meeste ketchups zijn vegan en er bestaat tegenwoordig ook hele lekkere veganistische mayonaise. Wij zijn vooral fan van de vegan mayo’s van Jean Bâton en Hellman’s.

> Naar recept: Recept vegan tosti met gebakken oesterzwammen

Beyond burger
Bron: Culy

Vegan burger

Voor sommigen is een kater dé garantie voor fastfood. Denk je ‘brak’ dan denk je ‘vettig eten’ en daar leent een lekkere burger zich natuurlijk uitstekend voor. Beyond Meat heeft veganistische burgers die wel heel dicht bij echte hamburgers in de buurt komen.

Op ons culinaire zusje Culy delen we een recept voor een gruwelijk lekkere vegan burger die je ook prima als ontbijt kan eten. Op zondag. Als je pas wakker wordt om 13:00 ‘s middags 😉

> Naar recept: Gruwelijk lekkere vegan burger

smoothiebowl
Bron: The Breakfast Blog

Smoothie(bowl) met kokoswater

Voel jij je vaak schuldig na een avondje drinken en heb je het gevoel dat je weer even moet compenseren na een avondje zondigen? Met een smoothie of smootiebowl krijg jij op een makkelijke manier in één keer veel vitamientjes binnen.

Als je kokoswater toevoegt aan dit ontbijtje is het helemaal een win-win: in kokoswater zitten namelijk natuurlijke suikers die goed zijn tegen misselijkheid en het werkt ontzettend hydraterend.

> Naar recept: Groene smoothiebowl met kokoswater

Heb jij binnenkort een leuk avondje op de planning? Zorg dan dat je de ingrediënten voor je favoriete ontbijtje dan alvast in huis hebt, zo maak je the day after toch een stukje dragelijker.

Meer vegan recepten?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️