Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Single? Hoe blijf je aardig bij vervelende vragen in december

Iedereen kent de film Bridget Jones wel, waarbij de single Bridget iedere kerst weer wordt ondervraagd over haar liefdesleven, de knappe mister Darcy en daarbij een opbeurende pets op haar billen krijgt van haar oom. Ben jij ook de Bridget van de familie?

Zo kan jij op een aardige manieren reageren op die onbenullige vragen die je tijdens de feestdagen gesteld worden.

Ben je nou nog steeds single?

Misschien wel de ergste (en meest voorkomende) vraag die je krijgt tijdens de feestdagen. Alsof je hele familie denkt dat je voor altijd single blijft, en als dat zo is, dat het vreselijkste is wat er kan gebeuren. Je kan er met een grap op reageren, bijvoorbeeld door te zeggen dat je moeilijk al je boyfriends kunt meenemen. Of wat serieuzer, door te zeggen dat je je concentreert op je studie of werk.

Maar… je bent zo leuk

Goh, je zou er bijna aan gaan twijfelen (not). Je bent inderdaad heel leuk, ambitieus, knap en intelligent. Wist je dat intelligente vrouwen langer single blijven? Dat komt omdat ze niet zomaar op zoek gaat naar iemand, bovendien willen ze een aanvulling op het leven, niet een invulling.

Ben je niet te kritisch?

Alsof je genoegen moet nemen met een minder lieve, knappe of ambitieuze partner, gewoon maar om een relatie te hebben. Als het je niet gelukkig maakt, kun je maar beter alleen zijn toch? Je zoekt een partner voor het leven en daarom mag je wel kritisch zijn. Beter dan settelen voor less.

Ik weet nog wel een leuk iemand

En die andere single, moét wel je type zijn, gewoon omdat diegene ook vrij is. Vaak een goed bedoelde koppelingsactie maar ook al ben je op papier misschien een goede match, dat wil nog niet zeggen dat de vonk ook daadwerkelijk overslaat. Je kan dan ook vriendelijk bedanken of… als je zin hebt in avontuur, ingaan op dit voorstel.

Valentijnsdag: waarom het helemaal oké is om single te zijn (dít zijn de voordelen)

Maak je geen zorgen, je bent nog jong.

Het grappige is dat jij zelf waarschijnlijk helemaal geen zorgen maakt, maar het vooral de omgeving is die jou de kast opjaagt. Moet je je zorgen maken? Nee natuurlijk niet. Het goede nieuws is ook nog eens dat vrijgezelle vrouwen tot de gelukkigste groep behoren omdat ze genieten van het leven en alle vrijheid met open armen ontvangen. Ze leven gemiddeld langer dan vrouwen met man en kroost,  blijkt uit onderzoek van gelukexpert Paul Dolan. Geen nood aan de man!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️