Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 3 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Waarom de zomer een perfecte tijd is om je seksleven op te spicen

Warmer weer heeft zo zijn voordelen. Dat zijn er héél wat (picknicken! kamperen! strandwandelingen!), maar ééntje die je misschien niet zag aankomen, is dat de zomer ook de ideale tijd is om je seksleven een boost te geven. Dat zit zo.

Geen zorgen als je seksleven momenteel op een laag pitje staat, de zomer brengt daar mogelijks verandering in!

Gebrek aan passie?

Wie in een lange relatie zit, weet dat het onderhouden van een gepassioneerd seksleven niet altijd vanzelfsprekend is. Periodes van stress zijn bijvoorbeeld een grote boosdoener voor de zin in seks, net als andere vormen van spanningen en conflict.

Lees ook: Hoe vaak moet je seks hebben om gelukkig te zijn?

Soms geraak je als koppel ook gewoon een beetje uitgeblust, zo zit het menselijk brein nu eenmaal in elkaar. Nieuwe dingen vinden we exciting en spannend, bij een partner die we al jaren door en door kennen gaat het vlammetje minder snel branden.

Is daar iets mis mee? Helemaal niet. Toch kan het ook geen kwaad om af en toe de moeite te nemen om je seksleven wat op te spicen. De zomer is daar een mooie aanleiding voor.

Zomer vs. seks

Sure, je kan niet zomaar verwachten dat de weersomstandigheden het werk voor je doen en dat je seksleven vanzelf verbetert door de warmere temperaturen. Maar de zomer is wél de ideale gelegenheid om tijd te maken voor elkaar en te investeren in momenten die er de rest van het jaar niet zo snel van komen.

De zomer nodigt nu eenmaal uit om naar buiten te gaan, om tripjes te maken, om actief te zijn, om vaker een avondje bank te verruilen met een terrasje buiten de deur en tot zonnige daguitstapjes. Allemaal dingen die goed zijn voor een relatie en die de aantrekkingskracht aanwakkert!

Must read: Waarom flirten we meer in de zomer? (en waarom je een zomerliefde wilt hebben)

Al deze dingen maken namelijk dat je elkaar op een nieuwe manier leert kennen. Door te kamperen ontdek je misschien wel avontuurlijke kanten van je partner die je nooit eerder gezien had, door samen lange wandelingen te maken komen er misschien gespreksonderwerpen naar boven die je anders nooit had aangeraakt. Het zijn deze dingen die partners dichter bij elkaar brengen, en dát komt de seksdrive alleen maar ten goede.

Hoe kan je deze zomer investeren in je seksleven?

Van nature uit doe je in de zomer dus al vaker dingen die je relatie, en je seksleven ten goede komen. No worries dus als je seksleven de afgelopen tijd niet zo boeiend was, dat komt in de zomer vanzelf vast wel weer terug.

Wil je er echter actiever aan de slag gaan deze zomer? Probeer dan één van volgende dingen:

  • Hebben jullie net een spannend weekendtripje achter de rug waar jullie seksleven is opgeleefd? Zoek dan manieren om die opleving in de relatie te houden door bijvoorbeeld nieuwe dingen uit te proberen zodat je – ook in je vertrouwde omgeving – spanning kan toevoegen.
  • Praat over je seksfantasieën. Dat is één van de meest verbindende activiteiten die je kan doen om je seksleven een boost te geven. (En ja, iedereen heeft seksfantasieën, ook jij).
  • Experimenteer met sexting op momenten waarop jullie niet bij elkaar zijn. In dit eerder artikel over sexting lees je daar meer over.

En verder: leg er ook niet te veel druk op. Het is niet realistisch om te verwachten dat seks altijd vurig, spannend en frequent gebeurt. Geef het tijd en besef ook dat een goede nachtrust, niet te veel stress en de juiste triggers in je leven nodig zijn.

Meer over seks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️