Vega Vrijdag: heerlijke shakshuka-toast met hummus

Ken je shakshuka al? Dat is een heerlijk Oosters gerecht met eieren die worden gepocheerd in een pittige saus op basis van tomaten, chili pepers, uien en vaak komijn. Klinkt inderdaad niet per se als iets wat je ook op brood kunt serveren – maar met wat simpele aanpassingen kan dat wel! Deze heerlijke shakshuka-toast van Culy is top als lunch, maar ook als goed katerontbijt.

Toast, hummus, gebakken tomaat en een spiegelei: wat wil je nog meer? En o ja, het is nog makkelijk ook. Zo maak je deze shakshuka-toast.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 dikke plakken goed brood (liefst zuurdesem)
  • 4 eetlepels hummus
  • 2 eieren
  • 1 grote, rijpe vleestomaat
  • 1/2 theelepel ras el hanout
  • Handje verse koriander
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Snufje gedroogde chili
  • Zout & peper
  • Optioneel: feta, verkruimeld

Zo maak je de shakshuka-toast met hummus

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de vleestomaat in 4 dikke plakken en bestrooi die aan beide kanten met wat zout, peper en ras el hanout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten zacht en sappig in de oven. Hak ondertussen de koriander fijn en rooster het brood goudbruin.

Besmeer de toast met de hummus en leg op elke snee toast 2 plakjes tomaat. Bak de eieren in een kleine koekenpan met een beetje olie of boter tot het eiwit mooi is gestold. Schep de eieren bovenop de shakshuka-toast.

Bestrooi het geheel met de zwarte sesamzaadjes en peper en zout. Voeg nog een snufje gedroogde chili toe voor de kleur en smaak en bestrooi met de gehakte koriander. Verkruimel er eventueel nog wat feta overheen. Eet smakelijk!

Meer lekkere vegetarische recepten:

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: heerlijke shakshuka-toast met hummus
Sluiten