Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Luistervoer 26 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over slaap met slaapexpert Hans Hamburger

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Deze keer hebben Rosa en Lisanne een bijzonder gesprek met neuroloog en somnoloog Hans Hamburger over – jawel – slaap.

Hans Hamburger is een bekende slaapwetenschapper uit Amsterdam en een oude rot in het slaapvak, om het zo maar even te zeggen.

Hij specialiseert zich al sinds de jaren ’90 in het onderwerp en spreekt regelmatig op congressen in binnen- én buitenland. Maar dit keer is hij te gast in de Bedrock-podcaststudio!

Podcast over slapen

Slaap, wat weten we daar nou eigenlijk van? Slapen is zo standaard, dat we er bijna niet bij stilstaan dat het een enorme impact heeft op ons doen en laten en op ontzettend veel hersenfuncties.

Sterker nog: we denken dat de kracht van slaap onderschat wordt. We zijn zo druk bezig met gezonde voeding en genoeg bewegen, maar ondertussen maken we allemaal (heel veel mensen in elk geval) veel te weinig uren onder de wol. En dat heeft direct gevolgen voor je mentale welzijn, alertheid en focus, om maar een aantal dingen te noemen.

Ook interessant: We mochten een slaapexpert (en neurofysioloog) het hemd van het lijf vragen

1 op de 5 Nederlanders heeft last van een serieuze slaapstoornis. En heel eerlijk: hebben we niet allemaal wel ‘s moeite met slapen?

In deze podcast praten we met de doorgewinterde slaapdeskundige Hans Hamburger over het belang van voldoende, goede slaap. En natuurlijk ook hoe je die goede nachtrust dan realiseert! En dat levert een bijzonder gesprek op.

Luister de nieuwe Bedrock Talks

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Wie zou jij nog graag willen horen in onze podcast? Laat ons weten wie jij graag in Bedrock Talks voorbij hoort komen. Contact ons via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected]. Vinden we leuk!

Eerder ging Bedrock Talks over…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️