Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Meets… Marieke van den Berg van The Green Girls Club (podcast)

Soms ontmoet je van die mensen waarvan je denkt: wat maak jij de wereld mooi. Precies om die reden hebben we Bedrock Meets in het leven geblazen. Een podcastserie waarin Rosa & Lisanne mensen ontmoeten met een bijzonder verhaal. Er zijn namelijk zoveel mensen die op hun eigen manier de wereld een mooiere plek maken. Daar willen we graag alles over horen.

In deze aflevering van Bedrock Meets schuift green girl Marieke van den Berg bij ons aan de podcasttafel.

Bedrock Meets… Marieke van den Berg

Als vrouw met een écht groen hart miste de Haarlemse een plek waar ze terecht kon met al haar vragen op het gebied van duurzaamheid en groen leven. Maar ook een plek waar ze anderen kon ontmoeten die zich met dezelfde onderwerpen bezig hielden.

Toen ze die plek niet kon vinden, richtte ze een aantal jaar geleden zélf The Green Girls Club op. Het begon met een Facebook community en is inmiddels uitgelopen tot een groep van ruim 1000 vrouwen – want ja, ze richt zich vooral op vrouwen – en ook op Instagram wordt de club steeds groter.

Vragen over duurzame mode, voeding en nog veel meer kun je er verwachten. Maar dat was niet genoeg, onlangs startte de green girl in samenwerking met een uitgeverij ook een podcast over duurzaamheid en duurzaam leven.

The No Buy Challenge

Als kers op de taart kwam Marieke onlangs met het idee de heuse No Buy Challenge op te richten en anderen aan te sporen een half jaar geen nieuwe (of tweedehands) kleding te kopen. Want waarom willen we steeds maar meer, meer, meer?

Wat doet geen nieuwe kleding kopen met onze mindset? Ze hoopt op: tevredenheid én creativiteit. Co-host Lisanne en ik hebben in elk geval besloten de uitdaging aan te gaan en doen mee!

Je begrijpt: over Marieke wilden we meer weten! Wat drijft haar?

Luister Bedrock Meets

De derde aflevering van Bedrock Meets luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het leuk om te luisteren? Laat dan een review achter en laat ons vooral weten wie je nog meer als gast terug zou willen horen!

Nog vragen voor Marieke of voor ons? Contact ons dan via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected]. Vinden we leuk!

Meer luisteren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️