Tessa Ham
Tessa Ham Werk 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Podcast tip: wereldberoemde relatietherapeute Esther Perel lanceert nu een podcast over werken

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: de nieuwe podcast “How’s work?” van relatietherapeute Esther Perel over werken.

Oké, we steken het niet langer onder stoelen of banken. Op de Bedrock redactie zijn we behoorlijk fan van psychotherapeut en relatie– en seksdeskundige Esther Perel. Eerder tipten we daarom al haar podcast “Where should we begin”, waarin je échte sessies hoort van Perel die relatietherapie geeft aan koppels.

How’s work? podcast van Esther Perel

Op business zusje WorkJuice lezen we dat de relatietherapeute nu nog een podcast heeft. Deze gaat niet over seks of relaties, maar over werken. Jep, je leest dat goed: werk. In de podcast “How’s work?” geeft Esther Perel weer echt therapie on tape, maar dit maal aan werknemers die zich ongelukkig voelen op werk.

Sommige werknemers hebben het gevoel niet vooruit te komen in hun baan, sommigen hebben enorm veel stress en anderen maken dagelijks conflicten mee.

Lees ook: Waarom je ook op werk goed voor jezelf moet zorgen (en hoe je dit dan doet)

De overeenkomsten tussen relaties en werk

Waar jij een podcast over werk misschien niet zag aankomen bij de relatietherapeut, ziet Esther Perel zelf paralellen tussen romantische relaties en relaties op het werk. “In liefdesrelaties hebben we hooggespannen verwachtingen van een romantische partner, maar in feite hebben we tegenwoordig net zulke torenhoge verwachtingen van ons werk”, stelt Esther Perel in een interview met The Lily.

We moeten volgens haar werken dan ook op dezelfde manier bekijken als daten: “Gezonde relaties op het werk aangaan vereist dezelfde mate van introspectie en zelfbewust zijn als het aangaan van een gezonde relatie met een partner”, vertelt ze aan MindBodyGreen. “Vandaag de dag zijn er twee plaatsen waar mensen hun gevoel van identiteit en voldoening halen: in romantische relaties en in de relaties thuis en op het werk.”

Interesting! Naast inzichten over relaties op het werk, behandelt de podcast ook thema’s als werkconflicten, familierelaties (op het werk) en genderongelijkheid.

Nieuwsgierig geworden? De podcast “How’s work?” is nu exclusief te beluisteren op Spotify. Luister hieronder de eerste aflevering:

https://open.spotify.com/episode/5h6wfpF979UhVbHoDQJtXD?si=zINgrQW9TBat98HJNCV9SA

Dit vind je misschien ook leuk om te luisteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️