Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 7 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De Poly Podcast gaat volledig over niet-monogame relaties

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: De Poly Podcast, de eerste Nederlandstalige podcast volledig in het teken van non-monogame mensen.

Naast dat het gewoon ontzettend lekker bekt, is De Poly Podcast ook een interessante podcast als je meer wilt weten over een non-monogaam bestaan. Als je zelf twijfelt of monogamie wel iets voor je is, maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent hoe mensen dit beleven.

Want dat is precies wat je bij het luisteren van de podcast te weten komt: hoe non-monogame mensen hun non-monogame relaties en leven ervaren.

Luister ook: Bedrock Talks: over (vrije) liefde, monogamie, seks en méér met seksuologe Nynke Nijman

Podcast over polyamorie

In De Poly Podcast gaat host Isabeau Jensen in gesprek met allerlei non-monogame mensen en hebben ze het over uiteenlopende onderwerpen die aansluiten op een niet-monogaam bestaan.

Zocht een nieuwe hobby. Nu is er dit. Je vindt de eerste aflevering, waarin ik klets met @felixkievit over waarom hij nooit meer terug wil naar monogamie in de #linkinbio ? * #polyamory #polyam #polyamorie #openrelatie #nonmonogamy #monogamie #podcast #liefde #relaties #vriendschap

111 Likes, 16 Comments – Isabeau Jensen (@wauw_isa) on Instagram: “Zocht een nieuwe hobby. Nu is er dit. Je vindt de eerste aflevering, waarin ik klets met…”

Zo luister je naar gesprekken over een gezin hebben als je niet monogaam bent, het beginnen van een niet-monogame relatie (want wanneer weet je dat je geen monogame relatie wilt en hoe pak je dat vervolgens aan) en swingen.

Ook interessant: Een ongecompliceerde (open) relatie in 4 stappen – zo doe je dat

Een niet-monogaan bestaan

Voor veel mensen is de stap naar een monogame relatie heel gewoon, maar waar komt die drang om met één persoon te zijn precies vandaan? En hoezo maken wij relaties überhaupt officieel?

Monogame relaties zijn in ons dagelijks leven vaak de standaard. Maar dat wil niet zeggen dat het the way to go is. In De Poly Podcast maakt Isabeau het onderwerp niet alleen bespreekbaar, ze laat ook duidelijk zien – of beter gezegd: horen – hoe menselijk het is om struggles te hebben op het gebied van liefde en relaties.

In aflevering 2 zit Isabeau bijvoorbeeld met haar huisgenoot/vriend/misschien ook wel partner aan tafel. Hoe die relatie precies in elkaar steekt, weten ze eigenijk allebei niet. Maar doet dat ertoe?

Tip van Isabeau: begin bij aflevering 3, want vanaf die aflevering heeft ze nieuwe microfoons. Maar stiekem vind ik dat je de eerste 2 afleveringen ook zeker niet moet skippen, want ze zijn stuk voor stuk super interessant.

Je luistert De Poly Podcast via Spotify

Dit vind je misschien ook leuk om te luisteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De Poly Podcast gaat volledig over niet-monogame relaties
Sluiten