Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 8 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Tips en dilemma’s over duurzaam leven in The Green Girls Club Podcast

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Dit keer tippen we de gloednieuwe podcastserie The Green Girls Club Podcast. 

Al ruim een tijd volgen we het toffe community platform The Green Girls Club. De community – die vooral actief is als groep op Facebook – is zoals de naam al zegt een plek waar green girls elkaar kunnen vinden.

Ook op Instagram maakt The Green Girls Club steeds meer naam en nu ook op Spotify met een heuse eigen podcast.

The Green Girl Club Podcast

Initiatiefnemer en podcasthost Marieke van den Berg begon The Green Girls club een aantal jaar geleden, vertelt ze aan Bedrock. Vooral omdat ze zélf behoefte had aan een plek waar ze antwoord kon krijgen op allerlei vragen rondom groen en bewust leven. Er zijn zoveel plekken om informatie te vinden, maar één groep voor vrouwen met dezelfde soort levensstijl miste er nog.

Bij The Green Girls club kun je terecht met vragen over duurzame mode, welke nieuwe, groene merken erop de markt zijn, natuurlijke (huid)producten en – ook fijn – het is een plek waar goed en groen nieuws gedeeld kan worden. Een goed idee wat ons betreft!

De komst van de podcast is dan ook een hele welkome, want duurzaam leven gaat nu ook eenmaal gepaard met vragen, inzichten én dilemma’s.

Luister ook: Bedrock Talks: over verslaving, liefde en spiritualiteit met Jan Geurtz

Tips en dilemma’s over bewust leven

In de gloednieuwe podcastshow worden allerlei verschillende thema’s aangestipt: van het creëren van een duurzame kledingkast tot het vinden van een groene baan, en hoe maak je een positieve impact met je portemonnee?

Een beetje richting in een groen leven komt goed van pas als je het ons vraagt. Aan de ene kant is er online zóveel informatie te vinden, maar soms weer helemaal niet als je er juist naar op zoek bent.

Daarnaast gaat het streven naar een duurzamer leven ook geheid gepaard met de nodige dilemma’s en taboes. En precies díe worden aangestipt tijdens de interviews van de podcast.

Maar ook: welke inzichten en dromen komen hier bij kijken? Hoe maken we duurzame keuzes in onze voeding en consumptie, hoe kun je impact maken met je werk, hoe gaan we om met baarschaamte en hoe kun je jouw kledingkast verduurzamen?

Marieke zette de podcast op samen met uitgeverij AW Bruna en beluister je hier op Spotify.

Meer inspirerende podcasts?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Tips en dilemma’s over duurzaam leven in The Green Girls Club Podcast
Sluiten