Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 22 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Toe aan een goed boek? Met deze 5 (zelfhulp)boeken ben je weer even zoet

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen. Daarom delen we de tofste zelfhulpboeken van de laatste tijd!

Tijd voor een lijstje met onze favoriete boeken van de afgelopen tijd.

Zelfhulpboeken

Dit zijn de aanraders op het gebied van zelfhulp en persoonlijke groei.

Is brak een gevoel
Bron: Is brak een gevoel

Is brak een gevoel?

Normaliter zetten we de naam van de auteur naast de titel van het boek, hierboven. Maar dat gaat in dit geval niet, er zijn namelijk wel 15 (!) auteurs die meewerkte aan Is brak een gevoel? en hun persoonlijke verhaal deelden. Een boek dat bedoeld is om millennials te begrijpen.

Millennials zijn heel goed in zeggen ‘voel me prima’ en ‘heb het heel druk’, maar hoe we ons écht voelen, kunnen we niet zeggen. En stiekem is dat voor ons best herkenbaar. Omdat de auteurs regelmatig worstelen met het uitdrukken van gevoelens, besloten ze, ondernemende millennials als ze zijn, er een boek over te schrijven.

Ook lezen: Hoe je oude emoties je nú gevangen houden (en hoe je die weer laat gaan)

Geen boek met zweverige teksten, of een boek geschreven door niet-millennials die denken millennials te begrijpen. Het is een boek met 15 persoonlijke verhalen over worstelingen, over kwetsbaarheid en over wat we ervaren, denken en voelen.

Een aanrader voor elke millennial én niet-millennial dus!

Is brak een gevoel?
€17,50 

Natriltijd
Bron: Natriltijd

Natriltijd – Riet Fiddelaers-Jaspers

Een boek voor iedereen die geconfronteerd wordt met stormen in het leven (wie is dat bijna niet?). Natriltijd is een boek voor iedereen die het al flink voor zijn kiezen heeft gehad en moesten buigen voor het lot waar ze niet om gevraagd hebben.

Een boek dat – als je het aan ons vraagt – op precies het juiste moment komt voor professionals in de gezondheidszorg, hulpverlening, het bedrijfsleven en onderwijs.

Lees ook: Zo overleef je een traumatische gebeurtenis (+ het belangrijke verschil tussen levensbedreigend en niet levensbedreigend)

Auteur, Riet Fiddelaers-Jaspers, is rouw- en traumatherapeut verbindt zich al ruim 25 jaar met mensen die een ‘grote storm’ in hun leven meemaken. Iemand van wie we nu dus graag adviezen aannemen!

Natriltijd
€14,50

Bron: Handboek Meditatie

Handboek Meditatie – Deepak Chopra

In ‘Handboek Meditatie’ van Deepak Chopra krijg je meditatielessen van de leermeester zelf. Chopra is een Indiase schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en Ayurveda.

Mister Chopra himself stond aan de wieg van de meditatie-revolutie en ‘Handboek Meditatie’ is het hoogtepunt van zijn lessen door de jaren heen.

Zie het boek als samenvatting van zijn werk, hij begeleidt je in de beoefening van meditatie en laat je de voordelen ervan ervaren: leven met een open, vrij en creatief bewustzijn.

Ook bevat het boek de nieuwste onderzoeksresultaten over de effecten van meditatie op je leven en een dagelijks meditatieprogramma. Hebben dus!

Handboek Meditatie
€22,50

Meer dan mooi
Bron: Meer dan mooi

Meer dan mooi – Anuschka Rees

Op social media, tv en in magazines worden we overspoeld met beelden van mensen die volgens de algemeen geldende normen knap en succesvol zijn. Zogenaamd perfecte lippen, wenkbrauwen en maten: ronduit giftige schoonheidsidealen bepalen hoe we naar onszelf kijken.

Het gevolg? Een meerderheid van de vrouwen is ontevreden over haar uiterlijk. In Meer dan mooi laat Anuschka Rees zien dat we gelukkiger en zelfverzekerder zijn als we onszelf niet langer langs die onmogelijke lat leggen. Stop met vergelijken!

In dit boek wordt een einde gemaakt aan ‘onzinnige beautymythes’ en ‘eindeloze rituelen’ en leert Rees ons neutraler naar ons lichaam te kijken. Want daar mag je trots op zijn!

Deze gids over bodyneutrality is een verademing voor iedereen die het zat is onzeker te zijn.

Meer dan mooi
€21,99

Bron: 9 lessen voor een bijzonder leven

Negen lessen voor een bijzonder leven – Benjamin Ferencz

Wat kan een eeuw levenservaring ons leren over geluk, ambitie, moed, liefde en hoe het meeste uit je leven te halen? Benjamin Ferencz, de 100-jarige, 1 meter 50-lange hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen, kan het weten en deelt zijn wijsheid in dit boek.

Ferencz werd in 1920 geboren in Hongarije, emigreerde als jongetje naar Amerika waar hij opgroeide in de arme wijk Hell’s Kitchen in New York, waar hij vooral kattenkwaad uithaalde. Hij had het geluk om met een beurs naar Harvard Law School te gaan, waarna hij zich aansloot bij het leger en op de stranden van Normandië belandde.

Hij ontving 5 Battlestars en was getuige van de gruwelijke omstandigheden in 10 pas bevrijde concentratiekampen, beelden die hem nog steeds achtervolgen. Op 27-jarige leeftijd werd hij hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen en de rest van zijn leven blijft hij bezig met het strijden voor het internationale recht.

Alles wat hij leerde in zijn leven heeft hij verzameld in dit bijzondere boek. Een heuse aanrader!

Negen lessen voor een bijzonder leven
€17,99

Veel leesplezier!

Meer mooie boeken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️