Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 24 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

3 boeken over geluk en duurzaamheid die je deze winter wilt lezen

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must read-boeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van de afgelopen tijd!

Boeken om deze winter te lezen

In de afgelopen periode zijn er weer heel wat prachtige boeken uitgekomen. Nou leent de winterperiode zich sowieso al perfect om vaker op de bank onder een dekentje te kruipen met een goed boek, maar in nu we ook nog eens verplicht veel thuis zitten, heb je nog meer tijd om een stapel heerlijke boeken te verslinden.

Aanrader: Wil je meer boeken lezen? Handige trucs zodat het wél lukt

Dit zijn dé aanranders op het gebied van geluk en duurzaamheid.

happy100dagen
Bron: Josje Smeets

Happy in 100 dagen, Josje Smeets

We willen allemaal een quick fix naar een gelukkig en tevreden leven. Maar is die er wel? Gelukspsycholoog Josje Smeets beweert op een bepaalde manier van wel.

Want hoe kan het toch dat je ogenschijnlijk alles op de rit hebt, maar het niet zo voelt? Voor wie wél dingen wilt verbeteren, maar de stap naar een psycholoog of coach nog te groot vindt, kan dit boek een uitkomst bieden.

Happy in 100 dagen leert je de basisprincipes van geluk, begeleidt je tijdens het zelfonderzoek, helpt plannen concreet te maken én motiveert je de eerste stappen te zetten. Lezen dus!

Happy in 100 dagen
Prijs: €20,99

Ook lezen: Waarom is gelukkig zijn zo moeilijk? We interviewden gelukspsycholoog Josje Smeets

duurzaam reizen boek
Bron: Zoë van Liere

Duurzaam reizen, Zoë van Liere

Het gloednieuwe boek ‘Duurzaam reizen’ is geschreven door ‘Professional Wild Child‘ Zoë van Liere, ook bekend van het platform Moderne Hippies. Een boek dat relevanter is dan ooit omdat we steeds meer (willen) reizen, maar de impact ervan op het milieu ook steeds bekender én problematischer wordt. Hoe ga je om met die tegenstrijdigheid?

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

In het boek worden 15 bijzondere bestemmingen in Europa getipt. Want wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet vliegen om tot rust te komen?

Verwacht praktische tips die groener reizen een stuk makkelijker maken, zoals een groene paklijst, een stappenplan voor het kiezen van het juiste vervoermiddel en informatie over de uitstoot die we maken.

Duurzaam reizen
€21,99

Fontein maak wijze keuzes boek
Bron: Els van Steijn

De fontein maak wijze keuzes, Els van Steijn

Els van Steijn staat bekend om haar eerste boek (uitgegeven in 2016) De Fontein, dat gaat over familiesystemen. Inmiddels heeft ze een nieuw boek uitgegeven: De fontein, maak wijze keuzes.

“Versta jij de kunst om onderscheid te maken tussen waar je invloed op hebt en waarop niet? Als je meer inzicht hebt in het krachtenveld met (onzichtbare) wetmatigheden waarin je je bevindt, kun je wijze keuzes maken en zodoende je energie wijs inzetten.

Met behulp van de metafoor van de fontein kun je antwoorden vinden op jouw levensvragen, waardoor je voor een hoge levenskwaliteit in het heden en in de toekomst kunt zorgen. In dit boek word je meegenomen in de werking van de fontein op je relaties, je gezondheid, op je werk en in de maatschappij.”

Aanrader!

De fontein, maak wijze keuzes
€27,95

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
3 boeken over geluk en duurzaamheid die je deze winter wilt lezen
Sluiten