Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over minimalisme en duurzaamheid met Jelle Derckx

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Deze keer gaan Rosa en Lisanne in gesprek met Jelle Derckx over minimalisme. 

Jelle Derckx is in Nederland misschien wel dé persoon waarbij je moet zijn als je meer wilt weten over minimalisme en wat het je allemaal kan brengen. Niet voor niets dat wij hem uitnodigden in de podcaststudio dus.

Podcast met Jelle Derckx

De Marie Kondo-hype is je vast niet ontgaan, het super georganiseerd opruimen van je huis, kledingkast en rommellaatjes. Toch gaat minimalisme om veel meer dan alleen ‘weinig spullen hebben’, leren we van Jelle.

Minimalisme gaat over de essentie, over dat wat écht belangrijk is in jouw leven. Door het overtollige te verwijderen, blijft er meer ruimte over voor rust, vrijheid en geluk. En is dat niet waar we uiteindelijk allemaal naar op zoek zijn?

Tijdens een reis ontdekte Jelle de kracht van persoonlijke groei en hoe dit hand-in-hand gaat met het aantal spullen dat je bezit, hoe groot je klerenkast is én hoe je je leven inricht.

Jelle blogt daarom al sinds 2012 op zijn eigen platform Growthinkers – dat hij runt met zijn vriendin Claire – over minimalisme, persoonlijke groei en duurzaamheid. Ook schreef hij onlangs het boek Verlangen naar minder.

Oh, en dat minimalisme zou gaan om een spierwitte kamer met één plant is een mythe, er bestaat namelijk ook zoiets als warm minimalisme, aldus Jelle. Je snapt het, deze aflevering wil je horen!

Luister de nieuwe Bedrock Talks

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter!

Nog vragen voor ons of Jelle? Contact ons dan via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected]. Vinden we leuk!

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️