Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 28 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Planet Care Challenge dag #5: vegan koken (voor jezelf of geliefden)

In een wereld die heter is dan je kersverse lover, 68 procent van de dierenpopulaties is verdwenen volgens onderzoek van het WWF, we op een klimaatkantelpunt komen waarbij we niet langer kunnen wegkijken én we wel houden van een uitdaging, is het hoog tijd voor de BEDROCK Planet Care Challenge! De hele week staat in het teken van het zorgen voor de planeet, met elke dag een ander thema. Doe je mee?

Afgelopen zaterdag was het World Earth Day. Dé dag dat we wereldwijd stilstaan bij de gezondheid van de aarde. En die kan onze hulp op z’n zachts gezegd flink gebruiken. Een perfecte reden dus om jezelf, vrienden en familie uit te dagen om met jezelf en ons de Planet Care Challenge aan de te gaan.

We helpen je er doorheen!

Planet Care Challenge dag #5: een vegan dag (kook voor jezelf of geliefden)

Eén van de makkelijkste en meest effectieve manieren om een positieve impact te maken op het klimaat, is door je eetgewoonten aan te passen. De vlees- en zuivelindustrie is namelijk één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het houden van vee, het groeien van soja voor veevoer in de Amazone en het transport gaat gepaard met gigantisch veel vervuiling.

Dat is dé reden waarom is bewezen dat de makkelijkste manier om jouw klimaatimpact te verkleinen, is door het vaker laten staan van vlees en zuivel. Of te wel: wees je bewust van wat je eet. Daarom staat vandaag, tijdens de Planet Care Challenge, geheel in het teken van plantaardig eten.

Planet Care Challenge dag #2: sexy recyclen en afval scheiden (heb jij al een wormenhotel?)

Een vegan dieet is namelijk niet alleen beter voor het milieu, het gaat ook gepaard met heel wat gezondheidsvoordelen (mits je goed op je inname van o.a. eiwitten en vitamine-B12 let) en met een smaken- en kleurenpallet waar je U tegen zegt! Kijk maar even mee.

Het vegan menu van vandaag

Vandaag eten we dus plantaardig! Lastig? Nee hoor, niet met deze heerlijke recepten. Met deze verse en lekkere vegan recepten wordt vegan eten een makkie, believe us!

Ontbijt

Lunch

Avondeten

Zo zie je maar dat plantaardig eten, alles behalve saai hoeft te zijn. Moet je nu 100 procent vegan worden om pas échte impact te maken? Dat is aan jou, maar zoals met elke duurzame keuze telt: elke actie telt mee! Misschien kun je twee keer in de week proberen vegan te koken als je het nog lastig vindt om dierlijke producten te laten staan. Whatever works for you.

Vervangers

Ben je een echte vlees- of eiliefhebber? Ook dan zijn er plantaardige alternatieven alom! Kende je dit vegan gekookt eitje eten al? Of wat dacht je van deze 6 vegan vis- en vleesvervangers vol eiwitten. Er zijn alternatieven genoeg, en vandaag (of vanaf nu) is een perfect moment om daarmee te gaan experimenteren. Voor jezelf en/of geliefden!

Doe je mee?

Dag #5 zit erop! Morgen steken we de handen uit de mouwen… Tot morgen! Volg de Planet Care Challenge ook dagelijks op de Instagrampagina van BEDROCK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️