Sophie Golbach
Sophie Golbach Welzijn 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Opgezwollen ogen of wallen? Met dit handige trucje kom je er vanaf

Heb je slecht geslapen of gehuild? Of heb je nog steeds last van die vervelende hooikoorts? De effecten daarvan kunnen soms goed zichtbaar zijn. De wallen of donkere kringen onder je ogen beginnen jou op te vallen. Gelukkig kan je er met een makkelijk trucje vanaf komen.

Heb jij ook vaak last van gezwollen huid of wallen onder je ogen? Een oogmasker met bananenschil is het antwoord.

Bananenschil als wondermiddel

Bananenextract is iets wat je vaak tegenkomt in oogcrèmes. Maar waarom eigenlijk? Waarom is banaan zo goed voor het tegengaan van gezwollen huid onder de ogen en het zorgen voor een gladdere huid?

Waarom je hennep(olie) wilt gebruiken als verzorgingsproduct voor je haar

Ten eerste bevat banaan een indrukwekkende hoeveelheid kalium, een mineraal dat normaal gesproken helpt bij het regelen van je vochtbalans en je bloeddruk. Kalium kan de huid gehydrateerd houden, wat heel goed helpt om jouw zwellingen en wallen te verminderen.

Is dat dan alles? Nee, zeer zeker niet. Wanneer het gaat om het verminderen van donkere kringen onder je ogen, heeft banaan nog een mooi tweede voordeel. Het bevat namelijk ook veel vitamine C, E, B en A en antioxidanten die ervoor zorgen dat je huid weer glanzend wordt.

Waarom moet je dan de schil van de banaan gebruiken en niet de banaan zelf? Daar is een simpele reden voor: de meeste goede stofjes zijn eigenlijk daarin te vinden.

Maak je eigen bananenschilmasker

Wil je zelf een bananenschilmasker maken? Een makkelijke manier is om simpelweg een banaan te pureren en dat onder je ogen te smeren; alleen dat al helpt om je huid te verzachten. Voor de meer fanatieke persoon is er ook een andere manier om echt een masker van de schil te maken.

DIY: een hydraterend en 100% natuurlijk gezichtsmasker van hennep en kokosolie

Om hiermee te beginnen, schraap je als eerste de witte vezels uit de bananenschil. Zorg er daarbij voor dat deze intact blijven, met een lepel krijg je dit waarschijnlijk het makkelijkst voor elkaar.

Meng de vezels uit de schil vervolgens met aloë vera. Heb je dat niet? Geen probleem, gebruik dan je favoriete moisturizer. Meng dit door elkaar en dep het onder je ogen. Je kan dit dan 5 tot 10 minuten laten zitten voor je het goed afspoelt met lauw water.

Een extra tip: zorg dat je hiervoor biologische bananen gebruikt, omdat je wil voorkomen dat je geen pesticiden onder je ogen smeert die misschien wel je huid kunnen irriteren.

Zo maak je zelf een natuurlijk middeltje tegen blauwe plekken en littekens

Ook leuk: maskers van bananenschil zijn niet alleen goed voor wallen en voor kringen onder je ogen, maar ook voor de rest van je huid! Je kan er net zo goed een volledig gezichtsmasker van maken. Hier vind je de beste recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️