Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Verzorging 23 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Heeft komkommer op je ogen leggen echt nut?

Zet een willekeurige rom com op of je ziet de hoofdpersoon ergens in de film in bad of op de bank met twee plakjes komkommer op haar ogen. We vroegen ons af of plakjes komkommer op je ogen leggen echt effect heeft. Het resultaat zal je misschien verrassen.

Een beetje sceptisch begon ons zusje NSMBL eerder al aan het onderzoek, want gaat een schijfje komkommer echt iets aan jouw huid veranderen? Wel nu, dat schijfje komkommer op je ogen blijkt wel degelijk voordelen te hebben. Een komkommer zit namelijk vol water, wat ervoor zorgt dat jouw huid jong blijft.

Komkommer op je ogen leggen, heeft dat nut?

Daarnaast zit komkommer boordevol vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld vitamine B en C, maar ook zink, ijzer, calcium en magnesium. Bij elkaar zorgen de stofjes ervoor dat jouw huid jong, gezond en zacht blijft.

4 fijne natuurlijke skin-care tips voor anti-aging

Komkommer bevat daarnaast het stofje cafeïnezuur. Dat heeft niets te maken met de cafeïne die je in koffie vindt – cafeïnezuur is een fenol, een bioactieve stof. Deze stof vermindert het vasthouden van vocht dat bijvoorbeeld optreedt als gevolg van te veel zout, maar ook bij zwellingen onder je ogen. Precies ja, wallen.

Komkommer tegen wallen

Heb jij vaak last van wallen, dan is regelmatig een plakje komkommer op je ogen leggen dus helemaal geen gek idee. Wallen ontstaan vaak door een zwelling. Komkommer heeft door het hoge vochtgehalte juist een koelende, kalmerende functie en dat zorgt ervoor dat jouw wallen aanzienlijk minder worden.

Helpt deze komkommer-hack niet, dan kan je jouw wallen ook gewoon lekker omarmen, dat is uiteraard nog een stuk makkelijker. Self love!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️