Susette Brabander
Susette Brabander Verzorging 21 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je zelf een natuurlijk middeltje tegen blauwe plekken en littekens

Omdat er niets fijner is dan natuurlijke huidproducten gebruiken en het nóg leuker is om die zelf te maken, delen we regelmatig handige DIY beautyproducten tips. Food- en beauty-expert Susette Brabander, alias Crêpe Susette, schreef het boek Culinaire Cosmetica dat bomvol all natural beautyrecepten staat. Speciaal voor Bedrock geeft ze tekst en uitleg over haar favoriete recepten.

Dit keer: een all natural middel tegen blauwe plekken en littekens.

Blauwe plekken en littekens

Ik ben best goed in het maken van blauwe plekken. Voor littekens draai ik mijn hand ook niet om. Deze lichaamsversieringen begeven zich veelal op mijn onhandige en ongeduldige benen. Benen die de broek van zich afgooien zodra de eerste zonnestralen zich laten zien.

Blote benen betekent nou eenmaal een instant vakantiegevoel. Dit in combinatie met wildplukken in overwoekerd gebied geeft blauwe plekken én littekens. Maar, voor alles is een oplossing. Helichrysum italicum var. serotoninum alias Strobloemplant of gewoon: Helicryse.

Lees ook: Deze 7 natuurlijke oliën wil je dagelijks gaan gebruiken

Etherische olie van deze Mediterraan krijg je door de stoomdestillatie van de bloeiende toppen. De kleine groenblijvende struik ruikt kruidig. Helicryse etherische olie is prijzig (ongeveer €15 voor 1 ml!). Wist je namelijk dat er ongeveer 1200 kilo plantmateriaal nodig is voor één liter olie?

Essentie van de plant

Etherische oliën zijn de aromatische vloeistoffen die worden gedestilleerd uit bladeren, wortels, bloemen, bast en hars. De oliën bevatten geurige bestanddelen en krachtige, werkzame stoffen: de essentie.

Ook interessant: CBD olie als remedie tegen angsten en pijnen: wat is het nu eigenlijk en hoe werkt het?

Bij juist gebruik zijn etherische oliën veilig, maar het is geen spielerei. Lees daarom altijd de bijsluiter om jezelf goed te informeren over veilig gebruik, doseringen, interacties, bijwerkingen en contra-indicaties.

Goedkoop is duurkoop

Voor etherische olie geldt: goedkoop is duurkoop. Koop alleen biologische, natuurzuivere olie bij een betrouwbare leverancier. Olie van goede kwaliteit zit in gekleurd glas, dat beschermt tegen de invloeden van uv-licht.

Recept blauwe plek en littekensmeersel

Benodigdheden

  • 5 druppels Helicryse etherische olie
  • 5 ml Calendula-olie
  • Gesteriliseerd flesje

Zo ga je te werk

Meng in het flesje de Helicryse etherische olie met de Calendula-olie: et voilà!

Breng een paar druppels van het mengsel aan op de blauwe plek of litteken. Herhaal dit een paar keer per dag voor een paar dagen.

Bon appetit voor jouw huid!

De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose.

Meer all natural beautyrecepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️