Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Welzijn 6 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Ga voor een stralende huid met vegan collageen

In Nederland maken we nogal wat wisselvallig weer mee. De ene dag schijnt de zon en loop je in een korte broek en de volgende dag regent het pijpenstelen. Deze temperatuurwisselingen zorgen ervoor dat je huid aardig wat te verduren heeft en daarom is het belangrijk deze goed te verzorgen. Hoe? Door te zorgen voor voldoende collageen. Hoe zit dat precies?

Collageen is een belangrijke bouwstof van het menselijk lichaam en zorgt onder andere voor de vorming van botten en huid. Voor een mooie huid zweert men daarom bij het nemen van collageensupplementen of –serums. Maar hoe werkt dat precies?

Collageen in de hoofdrol

Ons lichaam is opgebouwd uit verschillende soorten eiwitten. Collageen speelt hierin een hoofdrol als belangrijkste eiwit en is essentieel voor soepele spieren en een strakke huid.

Zo geeft collageen structuur aan je botten, pezen, huid, bindweefsel en tanden. Ook maakt collageen elastisch kraakbeen aan, waardoor je gewrichten zacht en soepel blijven. Daarnaast ondersteunt het organen, spieren en aders. Je leest het: collageen is een manusje van alles!

Collageenproductie verminder na je 25e

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na je 25e vermindert de productie. Bij veel mensen wordt na hun 50e zelfs helemaal geen collageen meer aangemaakt. Daarom is de keuze voor collageensupplementen snel gemaakt.

Maar, het ding met collageen is dat alleen mensen en dieren het produceren. Vandaar dat collageenpoeder voornamelijk gewonnen wordt uit het bindweefsel van koe, kip en vis.

Vegan collageen

Collageen uit dieren halen leek lange tijd de enige manier, maar… goed nieuws! Tegenwoordig bestaan er ook plantaardige collageenvarianten. Deze werken wel net even wat anders dan het dierlijke collageen.

De plantaardige varianten voegen namelijk geen collageen aan je lichaam toe, maar helpen het lichaam om zelf collageen aan te maken. De supplementen bestaan uit de perfecte combinatie van aminozuren en vitamine C die je lichaam nodig heeft voor de collageenproductie.

Vegan collageen vs. dierlijk collageen

Naast dat plantaardig collageen even goed werkt als dierlijk collageen, heeft het ook nog een paar extra voordelen. Zo is plantaardig collageen makkelijker voor je lichaam om te verteren, omdat het stoffen zoals vitamine C en zink bevat die snel door je lichaam worden opgenomen.

En niet onbelangrijk: met vegan collageen ben je een stuk liever voor de dieren en het klimaat!

5 x vegan beautyproducten voor een stralende huid (en 100% natuurlijk)

Wil je liever geen supplementen slikken? Dan kun je collageen ook op de huid smeren. Dat doe je bijvoorbeeld met dit serum of deze nachtcrème.

Bedrock Talks over natuurlijke huidverzorging

We smeren ontzettend veel producten op ons lichaam en gezicht. De meeste producten zitten vol schadelijke stoffen die worden opgenomen door ons lichaam, terwijl onze huid ons grootste orgaan is waar we goed voor moeten zorgen. Voor ons een reden dat we het liefst natuurlijke producten gebruiken.

Daarom spreken we met Floor & Erin van de natuurlijke huidverzorgingswebshop Nourished om alles te weten te komen over het belang van natuurlijke producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️