Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 19 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

The Sex Issue: zo voel je je comfortabeler en sexier in je eigen lichaam

Vind je het lastig om tijdens een vrijpartij je zorgen en onzekerheden aan de kant te zetten? Doe jij ‘t liever onder de lakens, het liefst van al met het licht uit? Misschien heb je dan wel wat aan deze tips van een sekscoach om je comfortabel en sexy te voelen tijdens de seks.

Want hoewel seks natuurlijk in de eerste plaats fijn hoort te zijn, is het voor veel mensen toch een moment waarop onzekerheden naar boven komen. En dat is zonde! Daarom tippen we deze keer in de rubriek The Sex Issue een aantal tips om je comfortabel en sexy te voelen zodat je volledig kan ontspannen.

Comfortabel en sexy tijdens de seks

Sekscoach Gigi Engle helpt je met haar tips op weg om te ontspannen tijdens het vrijen.

1. Vergeet je ademhaling niet

Regel nummer één: vergeet niet te ademen. En hoewel dat misschien als heel vanzelfsprekend klinkt, is het juist tijdens de seks dat mensen vaak vergeten om bewust bezig te zijn met hun ademhaling. Dat komt omdat we tijdens het vrijen vaak de spieren opspannen en dus meer bezig zijn met de fysieke bewegingen dan met de ademhaling.

Toch is een goede ademhaling cruciaal om ontspannen te blijven en om meer in het moment te zijn. Een goede ademhaling kalmeert het brein en dit is noodzakelijk om naderhand een orgasme te kunnen ervaren.

Tip: Dit zijn de tantra basics voor bewustere seks

Met andere woorden: probeer de volgende keer eens om meer aandacht te vestigen op je ademhaling. Een goede oefening is om telkens 4 seconden in te ademen, je adem 4 seconden in te houden en vervolgens weer 4 seconden uit te ademen. Herhaal dit een paar keer en je zult zien dat je lichaam automatisch spanning ontlaadt.

2. Geef jezelf vaker complimenten

Veel mensen zijn nogal vatbaar voor negatieve gedachten over zichzelf. Onbewust trekken we heel vaak in twijfel of we wel aantrekkelijk genoeg zijn en vragen we onszelf af of we wel een goede bedpartner zijn.

Must read: Zit het even tegen? Zo geef je je zelfvertrouwen een boost

Toch is het extreem belangrijk om een einde te maken aan dit soort negatieve gedachten, wil je jezelf sexy voelen en meer kunnen genieten van seks. Probeer daarvoor eens om 3 á 5 complimentjes aan jezelf op te schrijven op post-its en plak ze op een zichtbare plek.

Lees de complimentjes vervolgens elke keer voor als je de post-its ziet. Laat de woorden tot je doordringen en probeer de complimenten ook oprecht te geloven. Zelfvertrouwen is een groot deel van een goed gevoel tijdens de seks, en dat heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand.

3. Mediteer vaker

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe goed meditatie is voor je is, en op vlak van seks is dat niet anders. Mindfulness is namelijk een geweldige tool om je gedachten te ordenen en bewuster te worden van wat er speelt in lichaam en geest. En laat dat nou nét belangrijke aspecten van comfortabele seks zijn.

Ook interessant: 3 meditaties voor een betere seksuele en romantische connectie

En denk je nu dat meditatie niks voor jou is? Besef dan dat er verschillende vormen van meditatie zijn, en dat meditatie voor iedereen een andere betekenis kan hebben. Belangrijk is vooral dat je zelf exploreert wat voor jou werkt en wat niet.

Voor de een werkt het om ‘s ochtends wakker te worden met een ochtendmeditatie om intenties voor de komende dag te zetten, voor de andere is meditatie een manier om te ontspannen vlak voor het slapen gaan.

Regelmatig mediteren helpt je brein te focussen op het moment en om makkelijker uit de dagelijkse hectiek te stappen. En ja, dat werpt zijn vruchten af onder de lakens.

4. Werk aan een goede communicatie met je partner

Goede communicatie met je partner is niet alleen cruciaal voor een goede relatie, het is ook cruciaal voor een comfortabele vrijpartij. Door openlijk en eerlijk te praten over je verlangens en gevoelens bouw je samen een vertrouwensband op. Is er geen vertrouwen, dan wordt het moeilijk om je volledig te kunnen ontspannen tijdens het vrijen.

Probeer dus om op een constructieve manier aan je partner duidelijk te maken waar je van houdt en waar je niet van houdt (zelfs als je de lakens deelt met iemand waarmee je geen romantische relatie hebt). Vind je dat nog een beetje eng? Humor gebruiken kan helpen!

Deze 4 stappen zijn – zoals je leest – geen quick fixes, maar zaken waar je even tijd in moet investeren om er effect uit te halen. Maar wedden dat je er voor dat je het weet profijt uit haalt?

Meer uit The Sex Issue?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️