Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 19 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Dingen die je kan doen om negatieve energie uit je huis te laten verdwijnen

Je kan nog zo’n mooi ingericht huis hebben, maar zonder goede energie, is het lastig een plekje te creëren waar jij je 100 procent fijn en veilig voelt. Klinkt wat zweverig? Toch willen we je uitdagen om van jouw huis jouw ultieme zenplekje te maken. 

Om van je huis een veilige plek te maken waar je helemaal tot rust kan komen, kan je van de volgende tips het beste een ritueel maken. Zorg dat je deze tips toevoegt aan je ritueel van tanden poetsen, gezicht wassen en je aankleden voor een éxtra fijne energie in huis.

Salie

Salie is een stukje hout dat je aan één kant laat branden. Er komt een sterke geur vrij die je eventjes laat branden (er komen geen vlammen aan te pas). Salie is perfect om van jouw huis echt jouw plek te maken. In veel culturen, zoals bij de Indianen, is het een traditie om kruiden en hars te verbranden, daarmee verdrijf je de negatieve energie uit een ruimte.

Kaarsen

Dim de lichten en brand een kaarsje. Het zachte en warme licht geeft direct een rustgevend gevoel. Kaarsen kan je aansteken in de slaapkamer, woonkamer, maar ook in het toilet of in de badkamer. Heb jij eind van de dag even down time nodig om weer op te laden? Haal een aantal fijne kaarsen in huis, doe de lichten uit en plof op de bank of op bed met een boek!

Wierook

Niets rustgevender dan de geur van wierook in huis. Eerlijk is eerlijk: je moet er wel van houden. Ik zou daarom ook niet aanraden om het stokje aan te steken in een kleine ruimte, maar eerder in de woonkamer of je slaapkamer met de deur of het raam open.

Lees ook: In dit minimalistische huisje ben je even helemaal van de wereld

Er zijn héél veel verschillende soorten wierooksoorten te koop. Nag Champais één van mijn favorieten, afkomstig uit India. Hij zorgt voor ontspanning, kalmering en verlichting. Fijn als je ‘s avonds tot rust wilt komen voordat je gaat slapen en voor wanneer je wat extra goede energie in huis kan gebruiken.

Kristallen

Kristallen hebben bijzondere krachten, schreven we al eens eerder. Je kunt ze gebruiken om je interieur mee op te fleuren, maar ook gebruiken vanwege de energieën die elke steen met zich meedraagt. Om een huis of ruimte te reinigen, is bijvoorbeeld de prachtige lila amethist geschikt. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking. Ook helpt het bij het creëren van meer zelfinzicht.

Andere fijne kristallen voor het zuiveren van energie in huis zijn een bergkristal en een rozenkwarts.

Florida water

Grote kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt, want het reinigende water wordt vooral in tradities in Peru en andere Zuid-Amerikaanse landen gebruikt. Het water zou een spirituele en energetische krachten hebben en werkt daarom perfect om een ruimte te reinigen van eventuele negatieve energieën. Om diezelfde reden leent het zich ook perfect om je kristallen mee te reinigen.

Hoe het werkt? Het florida water doe je heel simpel in een plantenspray en spuit je door de ruimte die je wilt reinigen. Easy peasy. 

Lees jezelf vooral goed in over de spullen die je wilt gebruiken en kijk wat fijn voelt voor bij jou in huis.

Bron: Roomed.nl

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️