Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Duurzaamheid 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

In dit minimalistische huisje ben je even helemaal van de wereld

Stel je voor: je hebt een vakantiehuis waar er helemaal niets om je heen is. Overal waar je kijkt zie je een uitgestrekte horizon, een lege vlakte en vooral heel veel groen. Klinkt best ideaal, toch? Dit minimalistische huis heeft het allemaal, en wij nemen een kijkje. Helaas moeten we het houden bij een virtueel kijkje, want dit prachtige huis staat op een grote vlakte in het verre Australië. Het huis is gebouwd in een bijzondere A-constructie, wat betekent dat het huis de vorm van een A heeft. Dit is echt praktisch voor huizen met bijvoorbeeld zonnepanelen, omdat die goed passen bij de schuine daken.

Lees ook: De lessen die Nederlanders van Australiërs kunnen leren (als heb vertrouwen in het positieve)

bedrock-minimalistisch-huis
bedrock-minimalistisch-huis

Helemaal duurzaam

Maar dat is niet het enige wat duurzaam is aan dit huis. Het huis is namelijk helemaal gemaakt van duurzaam hardhout uit Australië. Het hout is dus niet ingevlogen vanuit het buitenland, wat veel schadelijke stoffen in de natuur scheelt. Daarnaast staat het mooie hardhout ook nog eens prachtig bij de vorm van het huisje!

Alle materialen die voor het huis nodig waren, komen uit Australië zelf. Zo ver mogelijk kwam ook alles uit de omgeving van het huisje.

bedrock-minimalistisch-huis
bedrock-minimalistisch-huis
bedrock-minimalistisch-huis

In het interieur van het huisje is maar weinig poespas te vinden. De minimalistische aankleding van het huis zorgt er voor dat je je alleen maar op de natuur hoeft te focussen. Wij snappen wel waarom, want er is genoeg natuur om naar te kijken! Met dit uitzicht heb je toch helemaal geen spullen in huis nodig?

bedrock-minimalistisch-huis

Architecten

Het huis is ontworpen door Anthony Hunt en Luke Stanley, twee Australische architecten. Naast dat de plek een populaire plek is om te relaxen en helemaal tot jezelf te komen, wordt het huisje ook vaak gebruikt als trouwlocatie!

Benieuwd naar hoe je nog meer minimalistisch kan wonen? Check deze minimalistische huizen! Woon je liever nog kleiner? Raak dan geïnspireerd door deze Nederlanders in Tiny-Houses!

Bron: inhabitat
Foto’s: Hilary Bradford Photography

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️