Margje Hoogland
Margje Hoogland Welzijn 28 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

3 tips van een schoonheidsspecialiste voor een natuurlijk stralende huid

Sommige mensen hebben van nature een prachtige huid, anderen moeten wat meer moeite doen. Hoewel dat soms oneerlijk voelt en het erg frustrerend kan zijn, is een healthy skin voor iedereen weggelegd. Daarvoor is het belangrijk om bij de basics te beginnen. Deze tips van schoonheidsspecialisten is Natalie Aguilar helpen je op weg.

1. Eén gewoonte tegelijk

Soms zie je door de bomen het bos niet meer wat betreft skincare. Begin daarom eens met één gewoonte tegelijk. Zie het als het aangaan van een gezonde leefstijl. Het is iets dat dagelijks aandacht vereist, maar wat lastig vol te houden is als je alles in een keer goed wil doen. Zorg er dus voor dat je niet overweldigd raakt en doe het stap voor stap.

Aguilar zegt daarover: “ik begin bij mijn klanten altijd met de vraag: hoeveel water drink je elke dag? Niet hoeveel water heb je gisteren of vandaag gehad, maar elke dag.” Op basis daarvan adviseert ze haar klanten eerst eens een maand elke dag genoeg water te drinken. Als dat een gewoonte is geworden, begint ze aan de volgende stap.

https://www.bedrock.nl/zonnebrand-winter/

Wil je dus beter voor je huid zorgen. Volg dan precies die route. Drink eerst eens een maand meer water, kijk dan of je je voeding kunt veranderen en ga dan pas over op het toevoegen van collageen. Zo bouw je langzaam maar zeker een goede skincare routine op.

2. Vind een vaste schoonheidsspecialiste

Als je eenmaal een goede kapper hebt gevonden, mag nooit meer iemand anders aan je haren zitten. Hetzelfde geldt voor een trainer waar je je fijn bij voelt of een dokter die je op je gemak stelt en die je kwaaltjes kent. Waarom zou je dat voor je huid anders willen?

Als je graag je huid zou willen verbeteren, kan het veel helpen om een schoonheidsspecialiste te vinden waar je je goed bij voelt. Die precies weet wat jouw huid nodig heeft en waar je alle vertrouwen in hebt. Hoe je die dan vindt? Ga op je intuïtie af. Kijk of je je op je gemak voelt en of de specialiste goed naar je wensen luistert.

10 x vegan & cruelty free huidverzorging voor je gezicht

Laat je daarbij niet te veel beïnvloeden door social media. Daar zie je vaak influencers verschillende schoonheidssalons uitproberen en veel verschillende behandelingen volgen. Niet handig, want zo ondergaat je huid veel verschillende behandelingen en ontdek je nooit helemaal goed wat bij jou past. Een vaste schoonheidsspecialist kan je daar wel bij helpen.

Heb je de financiële middelen niet of vind je niemand in de buurt die bij je past? Dan kan social media je wel helpen. Niet door zomaar allerlei tips op te volgen, maar door opzoek te gaan naar een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut die veel waardevolle informatie deelt.

3. Weet dat niet alles geschikt voor jou is

Zie je nieuwe trends voorbij komen of hoor je meerdere influencers zweren bij een nieuw ritueel? Dat wil niet zeggen dat dat ook voor jou gaat werken. Weet dat dat oké is en accepteer dat je niet met elke trend mee hoeft te gaan.

Smeren maar! Dít is waar shea butter goed voor is

“Ik zou echt willen dat mensen zouden stoppen met doen wat ze anderen zien doen. Kies liever iets dat voor jou persoonlijk heel goed werkt en pas je skin routine daar op aan”, zegt Aguilar.

Meer tips voor een gezonde huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️