Sophie Golbach
Sophie Golbach Welzijn 3 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Een gezonde stralende huid behouden? 8 tips voor een blijvend jonge huid

Je huid heeft het niet makkelijk. Door de zon en allerlei uitlaatgassen krijgt het heel wat te verduren. Dit veroorzaakt namelijk uitdroging, rode plekjes en op lange termijn ook een versnelde huidveroudering. Goede verzorging is dan ook belangrijk om je huid gezond en stralend te houden.

Met deze 8 tips laat je jouw huid op natuurlijke wijze stralen.

Zo houd jij je huid blijvend jong

Want een stralende en gezonde huid, wil natuurlijk iedereen wel.

1. Gebruik skin care producten na het douchen

Het gebruiken van een moisturizer op je gezicht en lichaam is misschien wel één van de belangrijkste dingen om je huid gezond te houden. De timing die je daarbij aanhoudt is belangrijk. Door het na het wassen te doen vul je de moisture van je lichaam mooi aan. Zo blijft je huid veel beter gezond dan wanneer je het pas verzorgt als het al droog is.

Dit is waarom aloë vera zo’n belangrijke basic voor jouw huid is

2. Eet voeding met antioxidanten

Denk hierbij aan felle en diepgekleurde voeding, zoals broccoli, bietjes en zwarte bessen. Fruit en groenten zijn de beste bronnen waar je de meeste antioxidanten in kan vinden. En, als bonus, ook in pure chocolade kan je het vinden. Heb je weer een excuus om dat te eten!

3. Neem vitamine C

Vitamine C laat je huid stralen en het werkt op alle huidtypen. Dat is lekker makkelijk, want vitamine C vind je bijvoorbeeld in citrusvruchten, broccoli of aardappelen. Daar kan je dus gewoon wat meer van eten. Ook bevordert vitamine C de aanmaak van collageen en elastine, een elastisch proteïne in bindweefsel.

4. Pluk niet aan je huid

Misschien een vanzelfsprekende regel, maar toch is dit iets wat je makkelijk doet. Als je eenmaal skin care producten op je huid hebt aangebracht, kan je het beste van je huid afblijven. Pulken aan puistjes of jeukplekjes kan het probleem verergeren en littekens veroorzaken.

5. Drink voldoende water

Je blijft het waarschijnlijk maar horen, maar het is echt waar; genoeg water drinken is essentieel voor de algehele gezondheid van je huid. Over het algemeen zou je acht glazen moeten drinken, maar onthoud wel dat iedereen anders is en andere dingen nodig heeft. Luister dus vooral naar wat je lichaam zegt.

Scrub guide: hoe vaak moet je je lichaam nu écht scrubben, en hoe doe je dat dan?

6. Zorg dat je voldoende slaapt

Net zoals water drinken, is ook voldoende slaap superbelangrijk. Te weinig slaap kan er namelijk voor zorgen dat tekenen van ouderdom, zoals rimpels, toenemen. Ook hier geldt weer; je zou ongeveer acht uur slaap moeten krijgen, maar luister wel naar je lichaam.

7. Gebruik lauw water

Het gebruiken van de verkeerde temperatuur als je je gezicht wast, is een veelvoorkomende fout. Te heet water kan de natuurlijke barrière van je huid aantasten. Met te koud water krijg je vaak niet al het vuil van je gezicht af. Bij twijfel is het dus beter om er een beetje tussenin te zitten.

8. Versterk de barrière van je huid

We noemden hem net al even, je huid heeft namelijk een natuurlijke barrière. Simpel gezegd beschermt die je huid tegen invloeden van buitenaf. Heb je een jeukerige en droge huid? Dan kan het zijn dat de barrière is aangetast. Dat kan je verhelpen door moisturizer te gebruiken.

Natuurlijke zeep uit Ghana: goed voor je huid én de planeet

Wel is het belangrijk om te onthouden dat iedereen een ander huidtype heeft. Lees hier hoe je jouw huidtype het beste verzorgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Een gezonde stralende huid behouden? 8 tips voor een blijvend jonge huid
Sluiten