Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 23 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Van kruiden- tot sjamanisme workshops: dit is Moon’s Farm in Noordwijk

Dichtbij de bossen, duinen en zee van Noordwijk vind je de bijzondere plek Moon’s Farm. Op 2,5 hectare gevuld met kruiden, wilde bloemen en bomen, kun je hier opzoek gaan naar de verbinding met jezelf, een ander en de natuur. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een retraite of het bijwonen van events als een kruidengeneeskunde- of sjamanisme workshop.

We spraken eigenaresse Esther van Wijnen over Moon’s Farm en waarom iedereen er een bezoekje zou moeten brengen.

Basiscursus sjamanisme

Moon’s Farm bestaat nu twee jaar en is ontstaan vanuit de gedachte om mensen verder te helpen met hun persoonlijke groei en gezondheid. Esther: ”Ons doel is dat wanneer je dit magische stukje land weer verlaat, je weer een stap verder bent gekomen in je persoonlijke proces.”

Jezelf ontwikkelen doe je op Moon’s Farm door diverse trainingen, variërend van een basiscursus sjamanisme tot een workshop stress release. Deze worden door externe docenten gegeven of door Esther zelf. Zij geeft met veel passie trainingen in het sjamanisme, een spirituele geneeswijze van meer dan 120.000 jaar oud. Hierbij worden onder andere rituelen en vuur gebruikt om mensen hun trauma’s en zielsverlies te helen.

Dit zijn de 5 leefregels van de Tolteekse wijsheid

Zelf kwam Esther 11 jaar geleden in aanraking met het sjamanisme toen haar moeder stierf. ”In deze periode ging ik op ontdekkingsreis naar de bijzondere krachten die ik als kind al voelde.” Dit heeft geleid tot de trainingen die Esther nu geeft op Moon’s Farm, waarbij ze ziet dat het eeuwenoude sjamanisme ook vandaag de dag heel veel mensen kan helpen. ”Het sjamanisme bevat ontzettend veel wijsheid. Je merkt dat onze trainingen veel in mensen wakker maken, zoals onbewuste persoonlijke kwesties die opeens omhoog komen.”

Medicinale kruidentuin

Een ander belangrijk onderdeel van Moon’s Farm is de enorme medicinale kruidentuin. Deze is in de vier windrichtingen ingedeeld vol met allerlei kruiden met genezende werkingen. Zo groeit er inheemse salie en worden de madeliefjes uit de tuin ingezet om eczeemzalf van te maken.

Wil je je eigen kennis over kruidengeneeskunde een boost te geven, dan ben je bij Moon’s farm aan het goede adres. Er worden namelijk ook verschillende workshops gegeven over de genezende werking van de kruiden. Zo gaat Esther dit jaar samen met kruidenexpert Emanuelle Vos een training geven waarin de krachten van de kruiden en het sjamanisme samenkomen.

Zo hou je een mindful theeceremonie met jezelf (en kom je volledig tot rust)

In contact met moeder natuur

De gigantische kruidentuin laat zien hoe erg Esther gelooft in de genezende werking van de natuur. Voor haar is in contact staan met de natuur één van de belangrijkste dingen die er is. ”De natuur is onze basis. Als je geen connectie voelt met de natuur, dan sta je niet in connectie met jezelf. De natuur gidst jou op momenten dat je het nodig hebt. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we met elkaar goed voor moeder aarde blijven zorgen.”

Dit is ook de reden dat Esther van de kruidentuin een stichting wil maken. Het is dan de bedoeling dat de opbrengt van de kruidentuin naar een duurzaam goed doel gaat. ”Zo zorgen we ervoor dat we ook weer teruggeven aan moeder aarde.”

Jezelf ontwikkelen in een pandemie

Toen Moon’s Farm in maart opende moesten zij vrijwel meteen weer dicht door de corona-maatregelen. En dat terwijl een plek als Moon’s Farm nu misschien wel harder nodig is dan ooit. Esther: ”Door de pandemie zitten veel mensen tegen een burn-out aan, of voelen juist een behoefte om zichzelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Dat mag hier allemaal ontvouwen en onderzocht worden.”

Past life healing, wat is het en wat heb je eraan?

Inmiddels mogen er weer trainingen gegeven worden waar een groot deel theorie bijzit. Maar, alles waar veel beweging bij komt kijken zoals een yogaretraite, moet nog even op zich laten wachten. Esthers wens voor de toekomst is er dan ook één waar we ons allemaal in kunnen vinden. ”Ik hoop dat de coronarestricties weggaan en we allemaal weer vrij mogen bewegen en doen wat we het liefste doen: de verbinding opzoeken met elkaar.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️