Nourished
Nourished Welzijn 11 okt 2021
Leestijd: 6 minuten

Hoe je (op een natuurlijke manier) meer plezier tussen de lakens ervaart

Ooit gehoord van de orgasmekloof? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar misschien heb je het wel ervaren. De orgasmekloof is het verschil tussen mannen en vrouwen die een orgasme krijgen tijdens de seks. De cijfers zijn nogal schokkend… 

Uit bevolkingsonderzoek naar het seksueel gedrag van mannen en vrouwen in de leeftijdsgroep 14 tot 94 jaar is gebleken dat vrouwen 4 keer vaker de kans hebben om te melden dat ze in het afgelopen jaar geen plezier hebben beleefd tijdens de seks dan mannen (2).

Er werd ook gerapporteerd dat mannen 20 tot 50 procent meer orgasmes hebben dan heteroseksuele vrouwen tijdens seks met een partner (3). En meer dan 50 procent van de vrouwen zegt een orgasme te faken tijdens de seks (1). 

Dus wat kunnen vrouwen doen om dit verschil te veranderen en meer plezier tussen de lakens te ervaren?

Minder stress

Alles wat er in je leven gebeurt, kan je ervaring in de slaapkamer beïnvloeden. Een stressvol leven en veel spanning zijn niet bepaald bevorderlijk om volledig in het moment te zijn en te genieten van een intieme en ultieme ervaring met je partner. 

Stress zet je lichaam in opperste staat van paraatheid en in een super beschermende modus, alsof het wacht op een roofdier dat gaat aanvallen. 

Seks met jezelf kan stress tegengaan (en meer redenen waarom het goed voor je is)

Dus wanneer je een drukke dag hebt gehad, vastgezeten hebt in het verkeer, ruzie hebt gehad met je baas of je spanningsniveau hoog ligt want de kinderen zijn vervelend geweest, neem dan eerst even de tijd om tot rust te komen en die stress los te laten voordat je met je partner het bed induikt.

Duik in een warm bad (met of zonder je partner), luister naar muziek, lach om de nieuwste stand-up comedy show, doe ademhalingsoefeningen of ga mediteren! Dit zijn allemaal uitstekende manieren om je dag los te laten en om jezelf in de rust en ontspanningsmodus te laten glijden, zodat je hierna volledig kunt genieten van het moment en van elkaar. 

Leer jezelf kennen

Als je zelf niet weet wat je wel of niet lekker vindt, is het vaak nog moeilijker om ultiem genot met je partner te ervaren. Leer jezelf eerst kennen, weet waar je favoriete plekjes zijn, zodat je jezelf en je partner kunt voorbereiden op jullie meest sensationele ervaring samen. Dus neem de tijd, verken jezelf en ontwikkel een gezonde relatie met je eigen lichaam en je seksualiteit.

Zo kom je meer in touch met je eigen seksualiteit

Controleer de inventaris van je nachtkastje

Heeft je nachtkastje een opfrisbeurt nodig? Als deze vol ligt met stoffige, plakkerige en verouderde spullen die je niet meer gebruikt is de kans groot dat het je niet helpt om tot een hoogtepunt te komen. Sterker nog, het doet waarschijnlijk het tegenovergestelde.

Zorg ervoor dat je lade gevuld is met vers glijmiddel waarvan je de geur en textuur lekker vindt, een variatie aan condooms en zorg ervoor dat je vibrator(s) opgeladen zijn en klaar voor actie! Zo heb je alles wat je je maar kunt wensen binnen handbereik 😉

Kies je accessoires bewust

Over accessoires gesproken; ondersteunen jouw accessoires gezonde seksuele ervaringen of draagt je vibe bij aan terugkerende infecties?  En hoe zit het met je glijmiddel of condooms, matchen deze nog met jouw normen en waarden of zijn deze ondanks je bewuste leefstijl gemaakt van dierlijke producten en chemische ingrediënten?

Door gebruik te maken van accessoires die gezonde seksuele ervaringen bevorderen, wordt het nog eenvoudiger om je ultieme staat van genot te ontdekken.

Helaas zijn veel vibrators op de markt gemaakt van goedkoop, poreus plastic waarin bacteriën kunnen leven en zich kunnen nestelen. Niet bepaald een ideale situatie voor iets wat je op of in je meest intieme lichaamsdelen plaatst.

Bio vibo’s

Dame is een heel mooi voorbeeld van een merk dat vibrators ontwerpt en ontwikkelt voor vrouwen, door vrouwen. De vibrators en accessoires van Dame zijn gemaakt van siliconen van medische kwaliteit, zodat ze veilig en schoon zijn en te gebruiken wanneer jij zin hebt in een beetje plezier!   

Word je nu niet bepaald warm van het idee om glijmiddel op petroleumbasis te gebruiken tijdens je meest intieme momenten? Kies dan voor natuurlijk glijmiddel op olie- of waterbasis, afhankelijk van of je glijmiddel met of zonder speeltjes en condooms gebruikt. Wees lief voor je vagina en voor de planeet door te kiezen voor gecertificeerd biologisch glijmiddel.

Het komt vaak als een verrassing als mensen zich realiseren dat condooms gemaakt zijn met dierlijke producten. Het goede nieuws voor de veganisten onder ons is dat je tegenwoordig kunt genieten van seks in lijn met je normen en waarden en zonder schuldgevoel, dankzij deze vegan condooms!

Heel veel liefde! 

Niets kan sensuele en vurige gevoelens meer tot leven laten komen dan liefde. En dan met name liefde voor jezelf. Dit is hét belangrijkste ingrediënt in het vinden van plezier tussen de lakens en vaak datgene wat anderen het meest aantrekkelijk aan ons vinden.

Een aantal tips en rituelen om meer van jezelf te houden zijn:

  • Creëer een dagelijks ritueel waarin je tijd maakt om 3 dingen die je leuk vindt aan jezelf te benoemen. Fysieke dingen aan je lichaam zijn prachtig om te waarderen, maar probeer ook dingen zoals je persoonlijkheid of je talenten te benadrukken.
  • Zorg voor jezelf met dezelfde hartstocht als je voor anderen in je leven zorgt. Geef prioriteit aan self-care, zoals het voeden van je lichaam met gezond eten en je lichaam fysiek fit en gezond houden door te bewegen en tijd te nemen om te ontspannen en ontstressen.
  • Doe minstens één ding per dag dat je echt gelukkig maakt en geniet van dat moment. Of het nu een hap van je favoriete worteltaart is, een wandeling in de natuur of tijd doorbrengen met mensen van wie je houdt en die van jou houden. Dompel jezelf onder in dit geluksgevoel en ervaar wat dit met je doet.

Geniet van jezelf en al je lovers! 

Dit gastartikel is geschreven door Erin & Floor van Nourished.nl Het originele online huis voor clean beauty & natural living in Nederland. Heb je vragen? Stuur ze dan gerust een DM via Instagram @nourished_eu of email Erin & Floor via [email protected].

Referenties:

  1. Ellsworth, R. M., & Bailey, D. H. (2013). Human female orgasm as evolved signal: A test of two hypotheses. Archives of Sexual Behavior,42(8), 1545–1554.
  2. Herbenick, D., Reece, M., Schick, V., Sanders, S. A., Dodge, B., & Fortenberry, J. D. (2010). Sexual behavior in the United States: Results from a national probability sample of men and women ages 14–94. Journal of Sexual Medicine,7(Suppl. 5), 255–265.
  3. Laumann, E.O., Gagnon, J.H., Michael, R.T., & Michaels, S. (1994). The social organization of sexuality: Sexual practices in the United States. Chicago: University of Chicago Press.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️