Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 4 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Moeite met klaarkomen? Deze positie zou een orgasme makkelijker maken

Het klinkt je vast niet onbekend in de oren: de orgasmekloof. Deze term duidt op het feit dat waar 95 procent van de mannen altijd tijdens de seks een orgasme krijgt, maar 35 procent van de heterovrouwen dit heeft. En dat is zonde! Daarom tippen we graag een positie in bed die een vrouwelijk orgasme makkelijker zou maken, hoewel we heus wel weten dat seks om veel meer draait dan het orgasme alleen.

Dat zo weinig vrouwen elke keer een orgasme krijgen, is eigenlijk helemaal nergens voor nodig.

Vrouwen en orgasmes

In de basis kunnen alle vrouwen een orgasme krijgen (tenzij je beschadigingen in je centrale zenuwstelsel, aan je ruggenmerg of in je perifere zenuwen hebt). Dat vrouwen vanuit hun biologie minder snel een orgasme kunnen krijgen, klopt dus niet.

Wat doe je als seks pijnlijk is?

De reden achter de orgasmekloof zit ‘m in psychologische variabelen. Ofwel: in je eigen, belemmerende gedachten, trauma’s, angst om de controle los te laten of onervarenheid met het eigen lichaam.

Met deze positie komen vrouwen makkelijker klaar

Ervaar je zelf ook moeite met klaarkomen? Natuurlijk kun je als vrouw in de eerste plaats zelf gaan lezen over het onderwerp en je bewuster worden van waar de wortels van het probleem zitten. Solo seks is daarnaast een goede manier om te leren ontdekken wat jij fijn vindt en waar je makkelijk een orgasme van krijgt.

Hoe onze (seksuele) aantrekkingskracht over de jaren verandert

Maar als je een partner hebt waarmee je aan penetratieseks doet, dan is het aan te raden om een positie aan te nemen die focust op het stimuleren van de clitoris. CAT wordt die techniek ook weleens genoemd, wat staat voor Coital Alignment Technique. We leggen uit hoe dat precies werkt.

CAT in een notendop

In feite is de Coital Alignment Technique (CAT) een variant op de missionarispositie. Het verschil zit ‘m in het feit dat de penetrerende partner zijn penis tegen de clitoris van de vrouw drukt voor extra stimulatie.

De seks lijkt te draaien om het orgasme – wat als dat niet (makkelijk) lukt?

De penetratiepartner dient daarvoor bovenop de vrouw te liggen, maar iets hogerop te schuiven zodat er meer fysieke druk komt te liggen op de zenuwuiteinden rond de clitoris. Of in andere woorden: de partner met de penis probeert zijn schaambeen over de clitoris van de vrouw te schuren. Op die manier wordt de vrouw zowel vaginaal als clitoraal gestimuleerd en dat vergroot de kans op een orgasme.

Extra tip: probeer de Coital Alignment Technique uit in een rustig tempo. Dit geeft vaak een diepere connectie en veel vrouwen houden van een tragere clitorisstimulatie (alvorens het tempo naar boven gaat). En onthoud tot slot dat orgasmes een kwestie zijn van intimiteit, vertrouwen en goede communicatie.

Door te communiceren waar jouw behoeftes liggen vergroot de kans alleen maar dat je partner hiermee rekening houdt. Probeer dingen samen uit en vooral: niet vergeten om te genieten!

Pittige rituelen voor een beter seksleven (haal die specerijen maar uit de keuken)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️