Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 18 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Vegan en cruelty free condooms? Deze 4 x merken wil je proberen

Dat een vegan levensstijl méér is dan alleen letten op wat je eet, wisten we al langer. Beautyproducten, de verf waarmee je je huis schildert, de kleding die je draagt,… Je zou versteld staan van waar je allemaal dierlijke producten in zitten. Condooms vullen dat rijtje mooi aan. Geen idee waar je moet beginnen? Deze vegan condooms wil je proberen.

Condooms zijn zo’n product waarvan je niet stilstaat bij de herkomst ervan of de manier waarop ze gemaakt zijn. Maar geen probleem, wij doen het graag voor je!

Dit is waarom je er volgende keer liever een vegan condoom bij pakt:

In Libanon staat het eerste vegan ziekenhuis ter wereld

Waarom zijn niet alle condooms vegan?

Tijdens de productie van condooms worden vaak dierlijke ingrediënten gebruikt, namelijk het melkpoeder caseïne. Dat dat maakt dat zelfs je vrijpartij niet vegan is, vinden wij behoorlijk shocking. Bij vegan condooms wordt de caseïne gelukkig vervangen voor een niet-dierlijk product.

Vegans hebben twee keer zo vaak seks als vleeseters

Daarnaast komt de latex of het rubber vaak ook nog eens van plantages waarbij het er niet altijd even eerlijk aan toe gaat.  Gelukkig bestaan er genoeg eerlijke merken die én vegan zijn én een eerlijk productieproces handhaven.

Vegan condooms

Dit zijn onze favorieten:

1. FAIR SQUARED vegan condooms

Goed nieuws: de condooms van het merk FAIR SQUARED zijn gecertificeerd door de Vegan Society. Net als gewone condooms komen ze in allerlei soorten en maten: je bestelt ze in original, extra thin of extra sensitive. Een pakje van 8 condooms kost €8,95.

2. De vegan condooms van Xo!

In de schappen van Holland & Barrett (of op hun webshop) vind je de condooms van Xo!, met volledig plantaardige en fairtrade rubberlatex. Je bestelt ze in ultra thin of high sensation, waarbij een pakje van 6 of 12 condooms respectievelijk €8,99 en €14,99 kosten.

The Sex Issue: milieuvriendelijk zijn tussen de lakens? Dat doe je zo

3. Condooms van Huzzy

En de prijs van mooiste verpakkingen gaat naar… Huzzy! Voor een pakje van 12 stuks betaal je slechts €8,95, online te bestellen.

4. Vegan condooms van Einhorn

Via onder de webshop van De Condomerie bestel je de toffe condooms van Einhorn. Niet alleen de verpakkingen maken je vrolijk, ook het hun vegan en fairtrade label. Voor €7,50 krijg je een zakje met 7 condooms met glijmiddel.

Dit zijn dé vegan hoofdsteden ter wereld (voor als je weer mag reizen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️