Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De magische kracht van een ceremonie

Ceremonies bestaan al eeuwen en in vele soorten en maten. Of het nu gaat om een uitgebreide trouwceremonie of een plechtigheid bij een begrafenis, ceremonies hebben iets magisch. Maar hoe kan dat eigenlijk? Wat is die bijzondere kracht van een ceremonie?

Dit is waarom ceremonies altijd veel indruk op je maken.

De magische kracht van ceremonies

In alle hoeken van de wereld bestaan er ceremonies. Een ceremonie markeert een belangrijke gebeurtenis. Ook gaat een ceremonie vaak hand in hand met rituelen. Zo is het uitwisselen van de ringen een vast onderdeel van de huwelijksceremonie en is het aflossen van de wacht bij Buckingham Palace ook bij velen bekend.

Een guide om je huis energetisch te reinigen met salie (ofwel smudgen)

Religies hebben vaak veel ceremonies, bijvoorbeeld tijdens een kerkdienst of doop van een pasgeboren kind. Toch heeft een ceremonie niet per se iets met religie te maken. Wel zijn er aantal punten die alle ceremonies met elkaar gemeen hebben en deze geven ceremonies ook hun bijzondere kracht. Dit zijn ze:

1. Zintuigen worden geprikkeld

Een ceremonie gaat vaak (niet altijd) gepaard met veel pracht en praal. Dit kan zijn in de vorm van vlaggen, symbolen en heilige voorwerpen, maar ook met een toneelstuk, zang of dans.

In elk geval worden tijdens een ceremonie altijd de zintuigen geprikkeld, wat ervoor zorgt dat de ceremonie een onuitwisbare indruk achterlaat. Mensen zullen ceremonies zo dus nog lang onthouden.

2. Een bijzonder gevoel

Een goede ceremonie haalt mensen weg uit hun dagelijkse realiteit. Even heb je geen aandacht meer voor het alledaagse, maar ben je met je volle aandacht bij de ceremonie. Ook kan een ceremonie ervoor zorgen dat je opeens heel bewust bent van jezelf en dat is een bijzonder gevoel.

3. Je vergeet de tijd

Je kan soms zo erg in een ceremonie zitten dat je volledig de tijd vergeet. Je bent 100 procent in het moment en daardoor kan de ceremonie ook veel korter of langer aanvoelen dan dat hij daadwerkelijk is. Na afloop van een ceremonie zal je dan ook merken dat je tijdsbesef een beetje in de war is.

4. Je raakt geïnspireerd

Omdat een ceremonie zo ontzettend anders is dan je dagelijkse leven, kan dit een flinke dosis inspiratie opleveren. Je waant je immers even in een volledig andere wereld. Een wereld die uitgaat van hoop, wonderen en positieve energie. Allemaal dingen die je natuurlijk graag meeneemt naar het leven van alledag.

Heerlijke rituelen voor thuis waar je nu éíndelijk tijd voor hebt

Je kunt de magische kracht van een ceremonie ook zelf in huis te halen. Doe bijvoorbeeld een keer een volle maan ceremonie om alles uit de volle maan te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️