Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 20 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Een mindful ritueel om de lente mee te beginnen

De lente breekt (eindelijk!) weer aan en dat betekent dat we aan het begin staan van een nieuwe periode. Elk seizoen heeft immers zo haar eigen karaktereigenschappen. De winter staat voor introversie, reflectie en natuurlijk: cocoonen, maar die tijd laten we nu achter ons. De lente is namelijk dé tijd om uit onze schulp te kruipen en onszelf klaar te maken voor een gloednieuwe periode. We delen daarom een fijn lenteritueel om deze nieuwe periode mee in te luiden.

De lente staat voor een nieuw begin, en waar een nieuwe periode begint, sluit je een oude periode af. Daarom is het fijn om een mindful lenteritueel uit te voeren en met een schone lei te kunnen beginnen.

Een fijn lenteritueel

De lente is de periode dat we weer naar buiten treden en ons klaar maken voor een nieuwe start. Kijk maar naar de natuur: de eerste blaadjes komen weer aan de bomen, de zon laat zich wat vaker zien en de eerste bloemknoppen kunnen we spotten. Als je dat vertaalt naar de mens, dan betekent dat dat de lente een perfect moment is om intenties te zetten. Het is tijd om zaadjes te planten!

We delen een paar simpele stappen om mindful het lenteseizoen in te gaan! Ben je klaar voor een heus lenteritueel?

1. Schoonmaken in huis

Bij het aanbreken van de lente hoort natuurlijk ook de bekende lenteschoonmaak. Om deze nieuwe periode fijn te beginnen, is het belangrijk om te zorgen voor overzicht, óók in huis. Dit is het moment om de kleding die je niet meer draagt op te bergen, het te doneren of misschien wil je wel een kledingruil organiseren om er anderen blij mee te maken!

Bestaat er echt zoiets als lentekriebels?

In elk geval is het fijn om de start van dit nieuwe seizoen met een fresh mind te beginnen. Dat doe je door je huis eens flink schoon te maken en bij rondslingerende items na te gaan of je het écht nodig hebt of dat je het niet beter weg kunt doen. Ofwel: het is een goed moment om de Marie Kondo in jezelf naar boven te halen!

2. Schoonmaken in je hoofd

Oké, het huis is nu netjes, opgeruimd en aan kant. Dat zorgt al voor een flinke mentale schoonmaak en brengt ruimte voor nieuwe projecten. Dat betekent dat het nu ook een goed moment is om bij jezelf na te gaan waar je nog meer mentale ruimte kan vrij maken.

Welke aspecten in je leven nemen veel tijd in beslag, maar geven jou eigenlijk niet zoveel energie? Welke mensen kosten meer energie dan dat ze je opleveren? Welke apps vragen om meer tijd dan je er eigenlijk aan wilt spenderen?

Maak voor jezelf inzichtelijk waar je eigenlijk minder van wilt doen. Het kan een acht-urige werkdag zijn of misschien onnodige meetings of afspraken.

3. Intenties zetten

Nu je inzichtelijk hebt gemaakt waar je de afgelopen periode meer tijd en energie aan hebt besteed dan je lief is, wordt het tijd om na te gaan waar je de komende periode juist méér tijd voor wilt maken. Is het tijd voor jezelf maken? Een nieuwe hobby? Een nieuwe skill leren? De natuur meer in je dagelijkse leven implementeren? Stoppen met je baan? Meer daten? Wat het ook is, niets is te gek!

De lente en dit lenteritueel helpt je namelijk om inzichtelijk te maken in wat jij wilt bereiken. Deze intenties gaan te daarbij helpen.

4. Journallen

Intenties en manifestaties werken nóg beter als je ze opschrijft. Pak er pen en papier bij of misschien heb je al een fijne journal of een heus manifestatieboekje. De kracht van intenties zetten en dus manifesteren wordt versterkt door jouw wensen op papier te zetten en ze zo nog meer energie bij te zetten.

Waarom een Ayurveda lente cleansing je goed zal doen deze lente

Schrijf op wat jij graag wilt bereiken de komende periode. Misschien gaat het over persoonlijke groei, maar misschien gaat het wel over jouw business, je carrière of jouw liefdesleven. Wat het ook is, schrijf het op. Zo creëer je deze lente focus en inzichtelijkheid in waar je je deze periode op wilt gaan concentreren. In je hoofd kun je namelijk heel wat ideeën en doelen hebben zweven, maar als je ze niet duidelijk opschrijft en inzichtelijk maakt, dan wordt het een stuk moeilijker om je er daadwerkelijk op te focussen en te zorgen dat dít je prioriteiten zijn voor de komende periode.

Gefeliciteerd! Jij hebt zojuist je eigen intenties gezet voor deze lente. Een prachtig begin voor een nieuwe start. Welk we zijn benieuwd wat er straks geoogst kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️