Eva Spigt
Eva Spigt Planeet 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bestaat er echt zoiets als lentekriebels?

De eerste zonnestralen na een lange winter, die prikkelen zo lekker op je huid. Ineens ben je een stuk energieker, opgewekter en heb je zin om naar buiten te gaan. Lentekriebels! Bestaan ze echt? In Canada wordt zelfs voorspeld hoe goed mensen zich voelen aan de hand van gegevens van zonlicht, winkracht, temperatuur en luchtvochtigheid. Het beste humeur? Die heb je volgens deze biometeorologen bij droog en zonnig weer en een temperatuur van 20 graden.

Lentekriebels bestaan dus wel degelijk! Lees hoe dat zit.

Wat zijn lentekriebels?

De lente staat bol van nieuwe energie en leven. Hoe dat komt? Het zonnetje schijnt feller dan in de winter. Door dit zonlicht maakt je lichaam vitamine D aan. Dit is niet alleen belangrijk voor sterke botten, spieren en tanden, en je afweersysteem, maar het is ook belangrijk voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Laat dat laatste nou net het gelukshormoon genoemd worden.

Waarom een Ayurveda lente cleansing je goed zal doen deze lente

Daarnaast beïnvloedt dit hormoon je zelfvertrouwen, seksdrive en eetlust. Soms worden er zoveel hormonen aangemaakt dat je een licht euforisch gevoel hebt, lentekriebels. Hoe meer zon je pakt, hoe meer hormonen er aan gemaakt worden en hoe meer lentekriebels je voelt. Heerlijk natuurlijk maar vergeet je niet in de smeren.

Meer relaties tijdens de lente

Uit onderzoek blijkt ook dat er meer relaties ontstaan tijdens de lente. Alle hormonen die door je lichaam gieren, versterken je emoties waardoor je meer behoefte krijgt aan menselijk contact. Door het fijne weer, voel je je meer ontspannen en sta je dus ook meer open voor je gevoel en gevoelens van anderen. De ideale tijd om je nieuwe lover tegen te komen en te genieten van die vlinders in je buik.

Voorjaarsmoeheid

Herken jij je helemaal niet in dit energieke, verliefde gevoel? Er blijkt ook nog zoiets te zijn als voorjaarsmoeheid. Echt onderzoek heeft nog niks kunnen uitwijzen maar theorieën zeggen dat sommige mensen een langere nasleep hebben van een winterdip of dat ze wat gevoeliger zijn voor de wisselingen van de seizoenen.

Ben jij vooral moe bij het zien van de zon? Dit kan je doen:

  • Blijf in beweging
  • Plan leuke dingen
  • Zonder jezelf niet af
  • Ga toch af en toe de zon in

https://www.bedrock.nl/huid-voorbereiden-zomer/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️