Eva de Visser
Eva de Visser Psyche 19 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Column Eva: ‘Geil hoor, zo’n bedrijfje’

Hij legt zijn hand vrijpostig op mijn heup. Ik voel dat het vooral onhandigheid is, maar het is nog steeds een onwenselijk gebaar. Deze aangetrouwde oom wordt duidelijk heel zenuwachtig van het feit dat ik founder ben van een bedrijf dat erotische verhalen publiceert. Hij trekt me iets naar zich toe. Ik ruik de rode wijn in zijn adem. ‘Geile verhaaltjes, dus?’ Mijn wenkbrauwen schieten omhoog. ‘Ik noem het liever sexy verhalen.’

Hij neemt opnieuw een slok uit zijn wijnglas. ‘Geil, hoor, zo’n bedrijfje.’ Zijn hand glijdt van mijn heup terug naar mijn schouder. Als dit iemand in de kroeg was geweest, zou ik de hand meteen wegduwen en op zoek gaan naar beter gezelschap, maar op dit moment sta ik op de verjaardag van mijn opa, in de helverlichte kantine van een bejaardensociëteit. De hele familie samen.

Ik weet even niet wat ik moet doen. Het voelt niet lekker dat ik de situatie niet in de hand heb. ‘En… hoe ben je op het idee gekomen voor zo’n seksbedrijf?’ Het is een vraag die ik vaker gesteld krijg als ik vertel dat ik oprichter ben van een erotisch verhalenplatform. Ik vermoed dat sommige mensen graag willen horen dat ik de hele dag botergeil ben en hier eindelijk mijn ei in kwijt kan, maar dat is (helaas) niet het geval.

Ik zit in een lange relatie en moet, net als iedereen, soms echt moeite doen om in de stemming te komen. De oom kijkt me verwachtingsvol aan. Normaal gesproken, met een minder opdringerige gesprekspartner, zou ik de-hele-dag-botergeil-grap maken, maar nu houd ik het zakelijk. ‘Ik vond dat er te weinig goede erotische content is voor vrouwen, waarvan we kunnen genieten zonder lastig gevallen te worden door allerlei opdringerige advertenties.’

Zijn kraaloogjes schieten vliegensvlug naar mijn borsten. Precies lang genoeg zodat ik het opmerk. Voordat hij iets kan zeggen, hoor ik achter me de bekende stem van mijn oudste nicht Kate. ‘Jeetje, Hans, sta jij Eva lastig te vallen?’ Ze trekt me subtiel los uit zijn greep. ‘Ja, ik vertel Hans net dat ik erotische verhalen voor vrouwen maak, en ik geloof dat hij dat heel spannend nieuws vindt.’

Kate kijkt naar Hans. ‘Je hebt er helemaal een rood hoofd van gekregen, Hans.’ Zijn grijns verandert in een ongemakkelijke grimas. In de verte zie ik zijn vrouw aan komen lopen.
‘Misschien is het goed als je even een glaasje water gaat halen. Of moet ik het voor je doen?’ Kate wijst naar de bar. Hans mompelt dat hij zelf wel gaat. ‘Wat goed je te zien lieverd.’ Terwijl Hans afdruipt, geeft Kate geeft me een dikke knuffel. ‘Pffff, dankje voor deze reddingsactie. Ik weet niet wat het is met sommige mannen van deze leeftijd, maar een sexy verhalen business runnen is voor hen een soort open uitnodiging om handtastelijk te worden.’ Ik haal diep adem.

We praten verder terwijl er een dienblad met hapjes langsgaat. Kate vertelt me over haar werk als coach, en terwijl ze praat, valt me op hoe mooi haar stem eigenlijk is. Misschien houd ik aan deze avond toch nog iets positiefs over: een gloednieuwe stemactrice.

Eva de Visser (38) is oprichter van Rouze, een platform met sexy verhalen. Als Eva vertelt wat haar werk is, krijgt ze de meest bijzondere persoonlijke verhalen te horen over liefde, seks en relaties. Ze ontmoet inspirerende mensen, van activistische sekswerkers tot opvallend openhartige bankmedewerkers. Om de twee weken schrijft ze hierover op BEDROCK.

Ook eens wat lezen of luisteren op www.rouze.me? Met de code bedrock krijg je een maand gratis toegang.

Volg Rouze op Instagram: @rouze.me

Kan een relatie overleven zonder seks? Dit is wat experts zeggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️