Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 23 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Alleen tijdens Kerst? Inspiratie voor een heerlijke solo-Kerst

Kerst draait om samenzijn, heerlijk eten, drinken en familie. Toch geldt dat niet voor iedereen. Er zijn in Nederland en overal ter wereld genoeg mensen die Kerst alleen (moeten) vieren, en dan kan kunnen de feestdagen best confronterend zijn. Ben je alleen tijdens de Kerst? Geen zorgen, er zijn manieren om er t贸ch een feestje van te maken.

Met deze mindful tips wordt de Kerst toch een feestje als je alleen bent.

De heisa rond Kerst

Wereldwijd wordt in veel landen Kerst gevierd, van origine om de geboortedag van Jezus te vieren. Miljoenen mensen rond de hele wereld vieren het christelijke feest. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een tijd om met familie en geliefden door te brengen.

Z贸 wordt de winter geen periode om tegenop te zien (maar juist om naar uit te kijken)

Kerstverlichting, cadeautjes, grote diners en quality time.聽Kerst is een ware miljoenenbusiness geworden, van hotelovernachtingen tot de kerstmarkten in ieder dorp. Niet iedereen heeft dan ook iets met Kerst of hecht er evenveel waarde aan, er zijn families die ver bij elkaar vandaan wonen of weinig tot geen contact hebben. Dan is de Kerst dus niet per se een periode om naar uit te kijken.

Als je niets hebt met de heisa rond Kerst (we get you), je niet bij je familie bent of misschien geen familie hebt, dan zijn er gelukkig genoeg manieren om t贸ch een paar heerlijke dagen te hebben. Al doe je het voor jezelf!

Kerst alleen vieren

Omdat niet iedereen met Kerst samen is met familie of vrienden, delen we tips voor een geweldige solo-Kerst. Daar is niets saais of stoms aan, maar kan j煤ist heerlijk zijn.

Treat yourself

Je bent vandaag dan wel zonder familie, maar dat hoeft niet te betekenen dat je niet uitstekend voor jezelf kunt zorgen. Wanneer neem je tenslotte nou 茅cht te tijd eens goed voor jezelf te zorgen?

Vandaag zijn er in elk geval geen afleidingen van werk of andere sociale verplichtingen, want het is immers Kerst. Zie het als de uitgelezen kans om precies te doen waar j铆j zin in hebt. Kleed je prachtig aan of kruip juist in je pyjama op de bank.

Kerstdiner voor 茅茅n

Als je dan t贸ch bezig bent voor jezelf; ga voor een heerlijk diner voor 茅茅n. Je kunt of aan de slag met een yummy, vegetarisch kerstdiner voor 茅茅n of je laat je favoriete maaltijd bezorgen. Alles wat je over hebt, kun je makkelijk bewaren voor morgen of de dagen erna.

Doe de boodschappen bij je favoriete organic supermarkt, spendeer de dag in de keuken e verwen jezelf! Waarom niet?

We delen alvast wat kerstdiner inspiratie:

Nodig vrienden uit als je niet alleen wilt zijn

Wil je liever niet alleen zijn tijdens de Kerst? Dat begrijpen we natuurlijk maar al te goed. Dat je niet met je familie bent vandaag hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je ook echt alleen moet zijn, als je dat niet wilt.

Xmas detox: d茅 8 grote voordelen van niet drinken tijdens de kerstdagen

Nodig vrienden uit, kook voor de buren of wie je ook maar aan tafel wilt hebben. Er zijn vaak genoeg anderen die in hetzelfde schuitje zitten en ook niemand hebben om Kerst mee te vieren. Helemaal wanneer je in een ander land woont: er zijn altijd andere expats die geen familie in de buurt hebben en wel gezellig samen de kerstdagen willen vieren.

Ook zijn er genoeg initiatieven om voor te koken en om mee te eten, zoals deze organisaties die koken voor vluchtelingen of eenzame mensen.

Films

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder de nodige dosis kerstfilms. Met deze kerstfilms 聽zit je geheid goed, of je nu in je eentje op de bank ligt, met je lover, familie of knuffelt met je huisdier.

Wedden dat Kerst zo toch een heerlijke periode wordt? Knus binnen op de bank met een dekentje, het eten waar jij zin in hebt en heerlijke quality time met jezelf of een heerlijke diner met vrienden.

Merry X-mas!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 馃

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt馃鈥嶁檧锔