Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 20 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

6 x de mooiste kerstfilms om in kerstsferen te belanden

Hoe de kerst er dan ook uit mag zien, wij hopen dat je ergens tijd hebt om met een dekentje op de bank te kruipen en een kerstfilm mee te pakken. Warme kop thee erbij. Je favoriete huispak aan… In december is het soms fijn om even afstand te nemen van alle prikkels en een mooie kerstfilm kijken is dan ontspannend.

BEDROCK deelt zes mooie kerstfilms om in kerstsferen te belanden.

6 kerstfilms

Of je nu op zoek bent naar diepgang, romantiek of drama: in dit lijstje vind je vast en zeker een fijne film om alleen of samen te kijken.

1. Hope

Niet de meest vrolijke, maar wel een indrukwekkende film die aanzet tot bezinning: Hope. Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja terug naar huis om kerst te vieren. Haar gezin met drie biologische kinderen, en drie stiefkinderen van haar man Tomas wachten vrolijk op haar terugkeer. Tot het noodlot toeslaat: Anja blijkt een hersentumor te hebben. Ze is ongeneeslijk ziek en probeert met haar man een manier te vinden om dit tragische nieuws aan het familie te vertellen.

2. Falling for Christmas

Deze romantische komedie is inhoudelijk best een niemendalletje, toch lijkt het dé kersthit van 2022 te worden. Falling for Christmas stond binnen no time op nummer één in de top 10 van Netflix – wereldwijd! In de film speelt Lindsay de hoofdrol van Sierra Belmont, een verwende hotelerfgename die na een ski-ongeluk geheugenverlies krijgt en haar leven opnieuw moet opbouwen. Net voor de kerstdagen komt ze terecht bij een knappe hoteleigenaar en zijn dochter, en dat zorgt voor een hoop avontuur.

3. De familie Claus

Deze film is er een van eigen bodem. De Nederlandse kerstfilm gaat over Jules, die kerst verafschuwt. Wanneer zijn opa plotseling ziek wordt, wordt kerstmis in een heel ander daglicht gezet. Hij ontdekt de magische tradities van zijn familie en beseft dat hij dé uitgeroepen persoon is om kerst te redden. De familie Claus is er een om met de hele familie te kijken.

4. Holiday in the Wild

Even klaar met alle zware kost? Dit is een van de leukste feelgood kerstfilms die je op Netflix kunt kijken. Sex and the City-actrice Kristin Davis speelt Kate in Holiday in the Wild. Dat is alleen al een goede reden om deze film te zien. Kate wordt tijdens de feestdagen plotseling verlaten door haar man en besluit heft in eigen handen te nemen door in haar eentje op hun tweede huwelijksreis naar Afrika te gaan. Hier vindt ze een nieuw persoonlijk doel en krijgt haar liefdesleven een tweede kans.

5. Carol

Een van de mooiste films die we in tijden gezien hebben: Carol. Deze film is te zien op Cinetree. In de film reizen we af naar het New York van de jaren vijftig, waar de piepjonge Thérèse als een blok valt voor de charmante (veel oudere) Carol. Maar het is 1952: homoseksualiteit is nog verboden in Amerika. Een beeldschone film die je achterlaat met pijn in het hart.

6. Home for Christmas

Home for Christmas laat je nadenken over alle waardevolle mensen om je heen. Een film die aanzet tot bezinning”, zegt Hanna Verboom van Cinetree over deze mooie film. In de mozaïekvertelling worden we meegenomen in de levens van mensen die allemaal op hun eigen manier contact proberen te maken rond kersttijd. Hartverwarmend, af en toe hartverscheurend maar bovenal droogkomisch. De film is tot net na de kerst te bekijken op Cinetree.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️