Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 21 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Handen uit de mouwen steken, want het Steenbokkenseizoen is daar!

Tijd voor een nieuw seizoen met in deze maandhoroscoop alle tips om er optimaal van te genieten. De zon verhuist naar een nieuw sterrenbeeld waardoor we allemaal de voordelen zullen gaan ervaren. Van 21 december tot 20 januari staat de zon in Steenbok en zullen we een stuk praktischer ingesteld zijn.   

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van de sterren.

De maandhoroscoop voor december

De zon staat voor het leven, de energie die we uitstralen, onze dagelijkse mood en de behoeften die we hebben. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar ze in staatt, hebben we meer behoefte om spontaner in het leven te staan (Zon in Boogschutter) of juist een goed volgeplande agenda te hebben (Zon in Steenbok).

Deze maand draait het dus om het laatste, namelijk organisatie, hard werken en je verantwoordelijkheid nemen.

Saaiere tijden

De wintertijd is altijd een tikkeltje deprimerend, zeker rondom de feestdagen. Niet alleen zijn de dagen donkerder en guurder, maar hebben we ook het gevoel dat we nog zoveel moeten. Een onhandige druk die we ons op leggen omdat we het graag goed willen doen, leuk zijn tijdens de feestdagen, maar ook nog veel afronden voordat het jaar eindigt. Daarnaast zorgt het seizoen van de Steenbok ervoor dat we in een extra serieuze energie komen omdat we door de praktische kant van Steenbok een stuk nuchterder worden.

Al het drama hebben we geen behoefte aan waardoor we ons juist gaan focussen op de logische kant. Hierdoor zijn we in deze periode extra goed in organisatie, harder werken en het afronden van zaken omdat we meer behoefte hebben aan succes. Niet om te showen, maar om het gevoel te krijgen dat we ons steentje bij dragen en iets bereikt hebben.

Dit zorgt er dus voor dat we extra discipline krijgen en meer gaan focussen op de verantwoordelijkheden die we hebben, maar het kan er ook voor zorgen dat je de lat hoog legt voor jezelf waardoor je niet zo lekker in je vel komt te zitten. Zeker als jij jezelf het gevoel aanpraat te weinig te hebben bereikt, kan dit seizoen best pittig voor je zijn.

Welke yogapose hoort bij jouw sterrenbeeld?

Als beste medicijn kan jij jezelf hierbij beter bezig houden met taken die je hebt laten liggen, want hoe ver je ook achter loopt, dankzij het Steenbokkenseizoen lukt het om bergen werk te gaan verzetten. Niet de meest joviale sfeer tijdens het seizoen van feestdagen, maar wel een handige energie die helpt met de organisatie van al je plannen!

Seizoen van de Steenbok

De serieuze kant van de Steenbok zorgt voor een fijne maand voor medeaardetekens zoals Steenbok, Stier en Maagd maar de gevoeligere sterrenbeelden zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen gaan minder lekker op de praktische energie die deze maand heerst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️