Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 27 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Meer water drinken wordt een makkie met deze 10 infused water-recepten

Hoe vaak heb je het je ouders niet horen zeggen vroeger, en misschien nog steeds wel: genoeg water drinken! In elk lijstje met tips voor een gezond leven, stralende huid en nog véél meer komt ‘ie terug: drink ten minste 2 liter water per dag. Maar gewoon water drinken kan soms gaan vervelen. Hélemaal in de zomer. Daarom delen we 10 heerlijke infused water-recepten. 

Wie zegt dat je water altijd an sich moet drinken en je de boel niet een beetje mag opfleuren? Van zoete vruchten tot kruiden en vrolijke kleurtjes!

Infused water-recepten

Tip: laat de waterkan met de ingrediënten een uur of 2 staan voor het beste resultaat, voor zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen van de ingrediënten!

1. RoseTulips

Het Amsterdamse boutiquemerk RoseTulips komt met een heerlijke collectie aan (rozen)bladeren die je kan gebruiken om te trekken als thee, maar even goed kan gebruiken om je waterkan lekker mee op te spicen.

De White Label bevat bijvoorbeeld gember, sinaasappel en kaneel en de Pink Label Goji-, Elder- en Aroniabessen, weer andere smaken waar je lekkere combinaties mee kunt maken.

Tip: voeg er een drupje honing aan toe en je wilt nóóit meer iets anders.

Lees ook: Dit gebeurt er als je direct na het opstaan een glas water drinkt

2. Aardbei en komkommer

Verse aardbeien en komkommer zijn een gouden combinatie. Omdat verse aardbeien in prijs kunnen oplopen, kan je ook kiezen voor de bevroren variant.

Snijd de aardbei in partjes, de komkommer in plakjes et voilà!

3. Aardbei met tijm

Wie aan iets anders toe is dan de bekende aardbei en komkommercombinatie, maar wél gek is op aardbei, kan wat takjes tijm aan de waterkan toevoegen.

Een heerlijk opfrissende smaak die perfect samengaat met het zoet van de aardbei.

4. Citroen, kiwi en munt

Wie wel een opfrisser kan gebruiken, het bloedheet heeft of gewoon houdt wat een frisse smaak, wil zeker deze combinatie eens proberen.

Snijd de kiwi en citroen in plakjes, gooi er wat losse blaadjes munt en wat ijsblokjes doorheen and there you go!

5. Kiwi en kaneel

Onlangs nog schreven we over de eindeloze gezondheidsvoordelen van kaneel. Het bevat bijvoorbeeld veel antioxidanten, is goed voor je darmen én houdt je bloedsuikerspiegel onder controle.

Daarnaast is het heerlijk door je eten, maar óók in je water. Voeg er als tegenhanger wat kiwi aan toe!

6. Sinaasappel en basilicum

De frisheid van sinaasappel en kruidige smaak van basilicum zijn een gouden combinatie, ook al zou je dat misschien niet direct verwachten.

Snijd een sinaasappel in plakjes, strooi wat blaadjes basilicum in de kan en bedank ons later.

Must read: Meer water drinken, maar hoe dan?

7. Gember en citroen

Voor een echte health kick wil je zeker eens verse gember en citroen proberen door je waterkan. De pittigheid van gember moet je wel van houden, maar is ontzettend lekker fris, al helemaal samen met citroen.

Daarnaast kleven er ontzettend veel gezondheidsvoordelen aan citroenwater én gember. In dit recept zitten ze allebei, extra gezond dus! Tip: je kan er ook nog wat plakjes komkommer aan toevoegen!

8. Grapefruit en jalapeño

Yup, je leest het goed. Dit waterrecept maak je met grapefruit en jalapeño, dat samen een enorme booster is voor je metabolisme. Dankzij de bittere smaak van de grapefruit en de spice van de hete peper, is deze wel voor de waaghalzen dus!

Ook interessant: Stay hydrated: dit zijn de 6 tekenen dat je te weinig water drinkt

9. Blauwe bessen en basilicum

Voldoende water drinken is ontzettend gezond voor je huid, maar voeg je daar nog een boost van antioxidanten aan toe, dan neemt dat alleen maar toe.

Een waterkan met blauwe bessen en een ware huid booster dus. Basilicum zorgt voor de nodige oliën en tegenhangende smaak.

10. Lavendel en blauwe bessen

Wie gek is op blauwe bessen en de geur van lavendel, wil zéker dit bijzondere recept eens uitproberen. De antioxidanten uit de blauwe bessen zijn reuze gezond en lavendel zorgt voor een kalmerend effect.

Enjoy! 

Meer gezonde recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️