Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 4 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Guasha steen: alles over de spirituele self-care tool

De guasha steen: hoewel de naam misschien niet direct belletje doet rinkelen, heb je ‘m vast weleens voorbij zien komen. Het is een haast hartjes-vormige steen gemaakt van een rozenkwarts of een jade edelsteen die je kunt gebruiken om je gezicht zachtjes mee te masseren. Waarom zweert men tegenwoordig bij de steen, en natuurlijk: hoe pluk je er de meeste vruchten van?

Dít is alles wat je wilt weten over de bijzondere guasha steen.

Wat is een guasha steen?

Wat is een guasha steen steen? Eerlijk is eerlijk: toen wij de naam voor het eerst hoorden, moesten we ook even achter de oren krabben. Het woord ‘guasha steen’ is dan misschien niet onder iedereen bekend, maar de bijzondere self-care tool kan je haast niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan.

De guasha steen is een gladde, platte steen die vaak gemaakt is van edelstenen als jade, rozenkwarts of een obsidiaan die je eigenhandig kunt inzetten als massage tool voor tijdens je huidverzorgingsroutine.

Wat doet een guasha steen?

De steen, gekozen in de edelsteen die bij jou past, schraap je in verschillende strijkende bewegingen over je gezicht. Waarom?

De voordelen van de guasha steen

Het helpt de spieren in je gezicht (die je de hele dag door gebruikt en aanspant) te ontspannen en je stimuleert je er de bloedsomloop mee (waarmee je onderhuidse ontstekingen mee voorkomt en huidveroudering tegengaat),

Ook helpt het inzetten van deze self-care tool bij het afvoeren van vocht (dat wordt ook wel lymfedrainage genoemd) en het zorgt voor het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Niet voor niets wordt het de ‘face sculpter’ genoemd!

Men zegt zelfs dat je gezicht schrapen met een guasha steen werkt als een heuse lift voor je gezicht. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, toch?

Uit de oude Chinese geneeskunde

Dat valt mee. De guasha steen is niet alleen een hype, maar wordt al zo’n duizenden jaren gebruikt in de oude Chinese geneeskunde.

Dat is dan ook waar de naam ‘guasha’ vandaan komt. In de Chinese geneeswijze werden deze bijzondere stenen gebruikt om ziektes van het lichaam te schrapen. ‘Gua sha’ is een vertaling van ‘schrapen‘.

Hoe gebruik je de steen?

Hoog tijd om de guasha steen zelf eens uit te proberen dus! Voor je aan de slag gaat, zijn er een paar belangrijke dingen om te weten:

  • Gebruik de guasha steen op een geoliede huid: je kunt je huid beschadigen als je de steen langs een droge huid schraapt. Smeer je gezicht (of lichaam) dus eerst in met een hydraterende crème of olie voor je aan de slag gaat.
  • Wil je de meeste vruchten van de guasha steen plukken? Voeg de self-care tool dan standaard toe aan je ochtendroutine om de beste effecten te ervaren.
  • Hoe je de steen over je huid beweegt, is tamelijk belangrijk voor het effect dat de guasha steen op je gezicht en lichaam kan hebben. Weten hóe je ‘m over je gezicht schraapt is dus essentieel.
  • Wees lief en druk de steen niet te hard tegen je huid.

Wil jij de guasha steen proberen? Zorg dan dat de steen schoon en gewassen is, net zoalshuid die je zojuist lekker hebt ingesmeerd. Klaar? Dan kun je de volgende bewegingen aanhouden:

  1. Open het gebied rond je hals door je lymfeklieren te masseren in een opwaartse beweging. Zo zorg je ervoor dat de gifstoffen kunnen worden afgevoerd.
  2. De rest van je gezicht wil je dan ook altijd masseren van onder naar boven.
  3. Je gezicht bestaat uit verschillende zones: of je nu begint bij het gedeelte van je keel, wang, kin of voorhoofd: bij elke zone wil je van onder naar boven werken. Strijk tenminste tien keer met de guasha steen over elk gebied.

Wil je meer kneepjes van het vak leren? Dan is YouTube – as always – je beste vriend. Deze tutorial is ideaal voor beginners!

Oh, en voor we het vergeten: het gebruik van de guasha steen is bovenal natuurlijk reuze ontspannend. Ook niet onbelangrijk, toch?

Je mond is de spiegel van je gezondheid (en zo moet je hem verzorgen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️