Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Spiritualiteit 2 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Rozenkwarts is de edelsteen van het hart en stimuleert (zelf)liefde

Rozekwarts is de edelsteen die hoort bij het hartchakra (4e chakra) en de edelsteen van het hart stimuleert (zelf)liefde.
De steen verlicht verdriet, helpt bij het verwerken van emoties en het helen van trauma’s. De mooie lichtroze steen wordt ook vaak gegeven aan vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden.

Dit komt omdat rozenkwarts niet alleen een positieve werking zou hebben op het hart, maar ook op de geslachtsorganen.

De steen kan helpen bij seksuele problemen en vruchtbaarheid bevorderen. In de oudheid werden er zelfs ceremonies met rozenkwarts uitgevoerd om de kans op bevruchting te vergroten. Medisch is dit natuurlijk helemaal niet bewezen. Het is een gevalletje ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’, want hoop doet leven.

Rozenkwarts voor meer (zelf)liefde

Alle dingen die in het leven gebeuren, krijgen een plekje in het onderbewuste. Zo ook kleine of grote trauma’s en emoties die hierbij horen. Sommige emoties wil je liever niet voelen en deze stop je weg.

Omdat ze zo geen ruimte krijgen, zorgen ze voor onbewuste onrust. De emoties blijven immers opgeslagen zitten in het lichaam en daar kunnen ze zorgen voor onzekerheid, een laag gevoel van eigenwaarde of minder zelfvertrouwen.

Deze dingen zorgen ervoor dat je altijd het gevoel hebt dat je onder druk staat, je voelt onrust door je lijf gieren en kunt de controle niet loslaten. Je bouwt een muurtje om je heen omdat je bang bent om gekwetst te worden of om te falen.

Je hart openen

Om deze negatieve gevoelens te verminderen, wil je je hart openen. Rozenkwarts kan een fijne tool zijn die je helpt om het hart te openen en om emoties te verwerken, zodat je weer leeft vanuit liefde.

Je kunt de rozenkwarts op je nachtkastje leggen, als bedel aan een ketting dragen op het hart of je kunt ermee mediteren.

Mediteren met rozenkwarts

Een meditatie met Rozenkwarts focust op het openen van het hart zodat je intenser voelt, emoties toelaat en pure liefde kunt geven aan jezelf en dus ook aan een ander.

Zo gebruik je de edelsteen:

  • Spoel de rozekwarts af onder een lauwwarme kraan.
  •  Zoek een rustige plek in huis en maak het vredig, brand een kaars en dim het licht.
  • Zet een intentie en sluit je ogen terwijl je de rozenkwarts in je hand houdt.
  • Haal bewust adem, vier tellen in en vier tellen uit. Bij iedere inademing visualiseer je de zachtroze kleur van de rozenkwarts en liefde die het hart instroomt.
  • Bij elke uitademing laat je letterlijk en figuurlijk negatieve gedachten, spanning en stress los.
  • Eindig de meditatie met een liefdevol mantra naar jezelf. Open langzaam je ogen en houd de steen nog even bij je.
  • Ga na het mediteren iets liefdevols voor jezelf doen: neem een warm bad, lees een boek in bed of maak een wandeling door de natuur.

rozenkwarts
Je koopt rozenkwarts hier

Rozenkwarts en de maan

De maan heeft invloed op edelstenen en versterkt de energie. Niet zo gek dat je edelstenen juist bij de volle maan oplaadt.

Draag je rozenkwarts in de nacht bij je of leg je hem op je nachtkastje, dan versterkt dit de werking.

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️