Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 31 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Leer vegan koken à la een sterrenchef (tips van Gordon Ramsay)

Vind je vegan koken soms nog lastig? Dan loont het misschien om te kijken hoe de sterrenchefs het doen. Wij waren bijvoorbeeld ontzettend enthousiast toen we lazen dat Gordon Ramsay tegenwoordig veel vaker vegan kookt. Wie Gordon Ramsay ook maar een béétje kent, weet dat de chef een tijd geleden nog bekend stond omwille van zijn voorliefde voor grote stukken vlees. Des te positiever zijn we verrast met zijn openheid voor vegan gerechten.

Zijn tips willen we jullie uiteraard niet besparen…

Gordon Ramsays tips voor  vegan koken

Op zijn YouTube-kanaal wijdde Gordon Ramsay een aflevering aan zijn favoriete vegan gerechten. Hij benadrukt daarbij dat hij met name enthousiast wordt van spannende, bijzondere smaakcombinaties die toch makkelijk te maken zijn. Daarnaast heeft hij een voorkeur voor ingrediënten die van nature vegan zijn, niet per se voor vleesvervangers dus.

1. Avocado toast met citroen en zwart sesamzaad

Wanneer de sterrenchef een vegan ontbijt voor zichzelf maakt, dan is de kans groot dat het avocado toast wordt. Die belegt hij het liefst met zwart sesamzaad, chilivlokken, citroen zeste en zout en peper. Je moet er maar nét even opkomen…

Waarom bananen en avocado’s zo goed voor je zijn

2. Crunchy granola

Ook huisgemaakte crunchy granola is een favoriet gerecht uit Gordon Ramsay’s repertoire. Zijn go-to ingrediënten? Verse vanillezaadjes, havervlokken, gepofte rijst, pompoenpitten, amandelen, gedroogde veenbessen en goji-bessen. De chef benadrukt: “Granola is ontzettend goed voor je, het is een ‘breakfast for champions‘”.

Zo maak je de lekkerste granola (waar je de hele week van kan genieten)

3. Spicy (!) fruitsalade

Fruitsalade is misschien niet zo’n originele snack meer, maar wél als je ‘m zoals Gordon Ramsay op smaak brengt. Dat doet hij door een dressing te maken van chilipeper, tamarinde, palmsuiker, limoen en getoaste pindanootjes. Volgens de chef is dit een gouden combinatie met fruit: “Het transformeert een klassieke fruitsalade tot iets wat wonderlijk lekker is”.

Vega Vrijdag: zo maak je zomerse fruitsalade met een twist

4. Fritters van banaan

Banaan fritters zijn een soort dikke koekjes die je kunt eten met wat suiker, als snack. Op de website van Master Cook kun je het recept voor Gordon Ramsay’s banana fritters vinden.

5. Ananas carpaccio met granaatappel en vanille

Ananas heel dun snijden als een soort carpaccio en het dan beleggen met granaatappelpitjes, vanille en een snuf zeezout: je moet er maar opkomen. Gordon Ramsay beweert in ieder geval dat het een ontzettend lekker dessert is, al helemaal met een beetje fijn gesneden verse munt.

6. Focaccia met olijf en tomaat

Hou je van bakken? Dan tipt Gordon Ramsey dat focaccia een geweldig leuke optie is voor vegans en niet vegans. Want een verse, rustieke focaccia uit de oven toveren, daar kan maar weinig tegenop.

Culy Homemade: zelf focaccia bakken met véél kruiden

7. Steak van aubergine

Groenten behandelen alsof ze vlees of vis zijn en ze in de spotlight zetten door er bijvoorbeeld ‘steak’ van te maken, is een goede tactiek wanneer je vegan kookt. Gordon Ramsey is bijvoorbeeld heel enthousiast over aubergine steak, wat een beetje doet denken aan dit recept voor vegan miso aubergines.

Wij denken alleen maar: kom maar op Gordon, met nog meer van die heerlijke vegan inspo!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️