Zo maak je de lekkerste granola (waar je de hele week van kan genieten)

Er gaat niets boven een kom granola in de ochtend. Als die granola zelfgemaakt is tenminste, want dan is ‘ie toch wel het állerlekkerst. Daarnaast past zelf granola maken ook nog eens helemaal binnen de zero waste lifestyle. Geen verpakkingen die je moet weggooien en in plaats daarvan een grote glazen pot granola op je aanrecht die je steeds zelf bijvult.

Zit zijn de tips en tricks om de lekkerste granola helemaal zélf te maken.

De lekkerste zelfgemaakte granola

Heb je nog nooit zelf granola gemaakt? Het is reuze makkelijk. Echt, kind kan de was doen. En het is ook nog eens heel leuk, want een gratis fantastisch geurend huis zal je beloning zijn. Naast verrukkelijke verse granola natuurlijk.

De lekkerste granola ever aten wij ooit bij Frenchie To Go in Parijs. Na zoeken, testen en eten hebben we het ultieme recept van hun granola in the pocket. Maar je kunt het natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld eens speculaaskruiden toe in plaats van enkel kaneel. Of ga voor walnoten, pistachenoten of pompoenpitten. En belangrijk: eet je granola met (kokos of soja) yoghurt of met havermelk.

Zelf havermoutmelk maken doe je zo!

Zelf granola maken: dit heb je nodig

  • 225 gram speltvlokken of havermoutvlokken
  • 150 gram amandelen (ongepeld)
  • 110 gram pecannoten
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 40 gram lijnzaad
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 120 ml ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 75 gram sultanarozijnen
  • Vers fruit, bijvoorbeeld verse vijgen en frambozen

Zo maak je zelf granola

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een grote kom (gaat het best met een houten lepel), op de sultanarozijnen na.

Spreid het mengsel uit over de bakplaat en zet 7 minuten in de oven. Schep het dan een beetje om met een spatel, zodat het nog verder kan bakken.

Zet de bakplaat terug in de oven, voor 7 tot 9 minuten, tot het er goudbruin uitziet.

Laat het mengsel afkoelen buiten de oven. Het oogt eerst nog wat zacht, maar wordt vanzelf knapperig en een beetje kleverig. Als het helemaal is afgekoeld, meng je de rozijnen erdoor en schep je het in een luchtdichte pot.

Je homemade granola is ongeveer een maand houdbaar. Maar zie het maar eens zo lang te bewaren!

Meer over een lekker ontbijt:

Reageer op artikel:
Zo maak je de lekkerste granola (waar je de hele week van kan genieten)
Sluiten