Josephine Kay
Josephine Kay Body 2 feb 2018

Ontbijt overslaan? Dit is waarom je dat écht niet meer moet doen

Oké, we geven het toe, wij ontbijten ook niet elke ochtend. Soms schiet het erbij in, en pakken we snel een banaan als we op kantoor zijn. Eigenlijk is dat eeuwig zonde, onderzochten we samen met Zonnatura. Waarom? Het is niet alleen goed voor je, maar ook extreem lekker. Volgens deskundigen van het Voedingscentrum geeft het ontbijt energie en brengt de maaltijd de spijsvertering op gang. Bovendien zou eten in de ochtend cravings gedurende de dag voorkomen. Het lijkt misschien alsof je calorieën ‘bespaart’ als je een maaltijd overslaat, maar als je later op dag meer gaat snaaien, kom je dus alsnog aan. Als je een ontbijt eet dat vol proteïne zit, zit je daarentegen langer vol.

Meer energie

Bovendien heb je ‘s ochtends meer energie als je goed ontbijt. Onderzoekers bestudeerden twee groepen proefpersonen met overgewicht die de misgelopen energie (door een ontbijt over te slaan) compenseerden. Enhad Chowdhury liet de ene groep gedurende zes weken voor 11.00 uur ontbijten en de andere groep niet. De niet-ontbijters bleken aan het einde van de dag dezelfde hoeveelheid energie binnen te hebben gekregen, met minder maaltijden dus.

Hoewel beide groepen uiteindelijk evenveel energie binnenkregen en op hetzelfde gewicht bleven, hadden de mensen die wel ontbeten meer energie in de ochtend. Ze bewogen meer dan de deelnemers die niets aten. Ook al veranderde die beweging niets aan hun gewicht, kwaad kon het niet.

Wetenschapper James Betts kwam in 2014 tot dezelfde conclusie nadat hij het effect van verschillende ontbijtgewoontes op het lichaam van slanke volwassenen bekeek. De proefpersonen die wel ontbeten, kregen over de hele dag meer energie binnen dan de groep die ’s morgens niets at, met als resultaat dat ze ook actiever waren.

De hele dag door ontbijten

Ontbijten is dus goed voor je en onwijs lekker. En waarom zou je gezonde granen alleen in de ochtend eten? Je kunt een heerlijke breakfast bowl ook prima als lunch eten, nietwaar? Daarom zette Bedrock samen met Zonnatura Sunny’s all-day breakfast bar op. Hier kun je de hele dag genieten van heerlijke Zonnatura-producten, dus niet alleen voor het ontbijt.

Zonnatura geeft je een duwtje in de rug om weer te gaan ontbijten, of in ieder geval vaker te genieten van ontbijtproducten. Hun producten zijn biologisch, maar dan ook echt; 100% volkoren granen, geen onnodige toevoegingen en daadwerkelijk laag in suiker. Bovendien zijn de drinks die ze voor de muesli-bowls gebruiken (zoals hazelnoot- en rijstdrink en amandeldrink) ook nog eens helemaal plantaardig. Beter voor jezelf en de wereld!

Met voedzame muesli bowls zonder onnodige toevoegingen is de bar een ode aan het ontbijt en aan de zon. Want niks is lekkerder dan de natuur zelf. En als dank wordt 100% van de winst gedoneerd aan het bomenplantproject van Partners Pays-Dogon.

Sunny’s bowls

Ga je voor de Chocolate Protein Bowl met Zonnatura-muesli met onder andere pure chocolade, amandel- en rijstdrink, zwarte boon en avocado? Of kies je toch voor de Crunchy Papaya Bowl met Zonnatura krokante muesli met pure chocolade, hazelnoot- rijstdrink, ananas en bloemkool? Check hier alle verschillende bowls die je bij de pop-up breakfast bar kunt kiezen.

Zien we je bij Sunny’s Breakfast Bar? De bar is open van maandag tot en met vrijdag, tussen 07:30 en 17:00 uur en zaterdag & zondag, tussen 09:00 – 17:00 uur, op de Eerste Sweelinckstraat 20, 1073 CM Amsterdam. Wees er snel bij, want 14 februari is de laatste dag dat ‘ie open is!

In samenwerking met Zonnatura

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Ontbijt overslaan? Dit is waarom je dat écht niet meer moet doen
Sluiten