Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

In deze uitspraak ligt het geheim van ware manifestatie

Door te manifesteren willen we graag krijgen wat we wensen, maar wat als dit manifesteren eigenlijk anders in elkaar zit? De beroemde filosoof Lao Tzu laat zien dat manifestatie anders werkt dan je denkt.

Met onze gedachten en emoties, willen we mensen en situaties aantrekken waar we naar verlangen. Er wordt veel geschreven over manisfesteren, maar hoe zit het eigenlijk? Met dit volgende inzicht kijk je voortaan anders naar manifestatie.

Deze uitspraak laat je voor altijd anders kijken naar manifestatie

De beroemde filosoof Lao Tzu uit het 6e-eeuwse China behoort bij één van de meest invloedrijke figuren. Als schrijver van de Tao te Jing, de centrale leer van het Taoïsme, beschrijft hij de Tao als wortel van ons bestaan en hoe dat ons naar onze doelen leidt.

Lao Tzu heeft ooit gezegd:

“Let op jouw gedachten, ze worden jouw woorden.

Let op jouw woorden, ze worden jouw acties.

Let op jouw acties, ze worden jouw gewoonten.

Let op jouw gewoonten, ze worden jouw karakter.

Let op jouw karakter, het wordt je lot.”

De diepgaande betekenis van deze quote

Deze quote bespreekt spiritual mentor Gretha Martina, founder & CEO van Leefbewustnederland om er dieper op in te gaan en dat is interessant.

“In deze uitspraak schuilt het geheim van ware manifestatie. Het zegt dat we niet manifesteren wat we willen, maar dat we manifesteren wat we zijn”, zegt Gretha.

Volgens Gretha horen we dus niet te focussen op wat we nog niet hebben, maar op alles wat we als persoon nu zijn. Als je zelf de juiste mindset hebt en ook zo handelt, manifesteer je daarmee waar je naar verlangt.

“Als je liefde wilt ervaren, wees dan een liefdevol persoon. Als je overvloed wilt ontvangen, wees dan vrijgevig. Als je respect wilt, respecteer dan anderen. Als je succes wilt behalen, ga dan uitdagingen aan.”

“En onthoud: het geheim van manifestatie ligt in je transformatie, richt je op wie je bent, niet alleen op wat je verlangt”, vertelt Gretha verder.

Ga dus bij jezelf na of de manier hoe je je uit tegenover andere mensen en hoe je handelt, aansluit bij wat je zelf graag zou willen en dan kan je er zeker in geloven dat dit on the way is voor jou!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️