Emma Bering
Emma Bering Psyche 29 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Hou je van ASMR? Dit zijn de fijnste fluistervideo’s

ASMR zijn de fluistervideo’s die je overal op het internet tegenkomt. YouTube staat er vol mee en miljoenen mensen kijken ernaar. Waarom? Het geeft mensen een ‘lekker’ gevoel en het helpt ze te ontspannen of zelfs in slaap te vallen. Voor de ASMR-liefhebbers: dit zijn de fijnste fluistervideo’s.

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Dat betekent dat mensen een tintelend gevoel krijgen terwijl je luistert naar de fluistervideo’s. Het is hetzelfde gevoel dat je krijgt bij lichte aanrakingen, bijvoorbeeld als iemand met je haar speelt, of je zachtjes kriebelt op je rug. Dat gevoel krijg je meestal in je nek, je rug of op je hoofdhuid. De meeste mensen gebruiken ASMR om te relaxen, maar er zijn ook genoeg mensen die het gebruiken om in slaap te vallen.

ASMR voor dummies

Nog even over wat ASMR is. Mocht bovenstaande beschrijving nog niet helemaal duidelijk zijn, dan legt deze video hieronder het perfect voor je uit. Wel in ASMR-stijl natuurlijk, dus be prepared. Als je nog nooit naar een fluistervideo hebt geluisterd, kan het zijn dat dit allemaal maar raar klinkt. Het werkt ook niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen vinden fluistervideo’s heel fijn, ze worden er rustig en ontspannen van, terwijl andere mensen er niets van moeten hebben.

De fijnste fluistervideo’s om te ontspannen

Wat zie je dan allemaal in de video’s? Dat verschilt per video. Het kan zijn dat je niets ziet, dan gaat het vooral om het geluid. Daarentegen zijn er ook video’s zoals wat ASMR Darling doet. Daar speelt beeld een grote rol. Je hoeft trouwens niet te kijken, je kan natuurlijk ook je ogen dicht doen als het jou alleen om het geluid gaat. Naast de fluistervideo’s voor de ontspanning zijn er ook video’s bedoeld om je in slaap te krijgen.

In deze ‘slaapvideo’s’ gaat het vooral om de geluiden die als triggers werken voor slaap. Zo worden er voorwerpen dicht bij de microfoon gehouden terwijl ze er op tikken, wordt er met een kwast over de microfoon geaaid of wordt er heel zachtjes in de microfoon gefluisterd. Deze populaire video’s zijn miljoenen keren bekeken.

Wil het het wat dichter bij huis houden en de fluistervideo’s in het Nederlands beluisteren? Dan kan je terecht bij Mascha Feoktistova van Beautygloss. Zij maakt ook af en toe ASMR video’s.

Mocht je favoriet er niet tussen staan? Geen probleem, er zijn op YouTube honderden, dan niet duizenden fluistervideo’s te vinden. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken op ASMR en dan ben je wel even zoet. Veel (f)luisterplezier.

Meer artikelen over dit soort ontspanningen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️