Kiara Louis
Kiara Louis Psyche 3 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Een bullet journal beginnen: 5 redenen waarom je aan de slag moet

Je wilt beginnen aan een groot project. Daarvoor heb je een belangrijke notitie nodig, die je ooit hebt opgeschreven op een memo-blaadje. Al je tassen spit je door, maar je kan ‘m maar niet vinden. De stress wordt steeds groter, want dat blaadje heb je écht heel hard nodig. O ja, opeens schiet die ene afspraak van vandaag je ook nog eens te binnen. Klinkt herkenbaar? Dan is een bullet journal beginnen misschien een goed idee. Deze manier van plannen wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Ook bij Bedrock zijn wij groot van van de bullet journal. We schreven al wat het precies is en hoe je ermee kan beginnen. Al met al is het dus een must op het gebied van persoonlijke groei en efficiëntie. We delen vijf voordelen die je hebt als bullet journalist.

1. Een bullet journal beginnen = meer rust

De beste reden om een bullet journal te beginnen is meer rust in je hoofd. Je dagen, weken en maanden zijn georganiseerd en gevisualiseerd op papier. Dat gaat verder dan een agenda. Want in de bujo kan je ook to-do’s of reminders kwijt. De indeling bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wil je bijvoorbeeld veel ruimte voor maandelijkse doelen, dan maak je dat. Alles kan en alles mag in je bujo.

Op die manier komt er meer rust in je hoofd. Je weet waar je aan toe bent en je planning is duidelijk. In de monthly’s kan je je hele maand plannen, zodat je precies weet wat er komen gaat. Hier kan je heel ver in gaan als je wilt, door daadwerkelijk alles in te plannen, zoals sporten, boodschappen, schoonmaken, vrienden zien, etc. Wat je maar wilt.

2. Een bullet journal geeft overzicht

Naast rust komt er ook meer overzicht in je leven. Juist doordat je alles zo goed bijhoudt, heb je veel beter zicht op wat je allemaal doet. In het wekelijkse overzicht zie je in één oogopslag hoe druk je het hebt. Misschien heb je wel door dat je te weinig sport, omdat je tot laat bezig bent met werken. De patronen die je ziet, kun je dan doorbreken.

Vrolijk bullet journal

Dit vind je misschien ook interessant: Zo kun je dagelijks een dankboek bijhouden

3. Een bullet journal beginnen brengt creativiteit

Misschien verwacht je het niet, maar met een bullet journal beginnen kan veel creativiteit brengen. Huh, hoe dan? Dat komt omdat je alle ruimte hebt voor leuke doodles of ideeën. Hier kunn je dan ook weer een spread (pagina) of log (overzicht) van maken.

Zo kun je bijvoorbeeld twee pagina’s gebruiken om leuke dingetjes te tekenen. Of je maakt een collage met toffe foto’s die je hebt gevonden. Herinneringen kun je ook heel leuk bijhouden op deze manier. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. En als je even struint op Pinterest, kun je nog veel meer ideeën op doen.

4. Je kunt alles in je bullet journal kwijt

Yes, jij bent de baas over je bullet journal. Er is niet iemand die al een set-up van een agenda heeft bedacht waar je je aan moet houden. Dit geeft heel veel vrijheid, want je kan alles kwijt op de manier hoe jij het wilt hebben. Heb je het gevoel dat je hoofd helemaal vol zit? Dan doe je een brain dump. Daarbij zet je alle – ja, álle – gedachten op papier.

Aan het einde van zo’n dump-sessie is je hoofd helemaal leeg. Hadden we al gezegd dat een bullet journal beginnen kan zorgen voor veel rust? O ja, je kunt hierbij ook persoonlijke dingen kwijt. Het is jouw bullet journal, dus als je ergens meezit, kun je het ook gewoon opschrijven.

Bullet journal

5. Je kunt doelen stellen én behalen

Niet alleen op emotioneel vlak is een bullet journal fijn. Ook carrière-doelen kun je hier goed in kwijt. Grote, abstracte doelen zijn gemakkelijk op te delen in kleinere doelen. Je begint bij een groot jaarlijks doel die je opdeelt tot wekelijkse of dagelijkse doelen. Heel handig, want zo kun je de vooruitgang van je doelen goed zien.

Een bullet journal beginnen?

Helemaal enthousiast geworden over de bullet journal? We geven je handige tips om ‘m te gebruiken voor emotionele groei. Wil je je bullet journal gebruiken voor meer overzicht in je taken? Wij vertellen je hoe je de perfecte to-do-list maakt. Fan van een ouderwets dagboek? Dat is ook helemaal goed, want een dagboek bijhouden heeft veel voordelen.

Meer lezen over over bullet journals?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️