Kiara Louis
Kiara Louis Mind 5 jun 2018

5 ideeën om je bullet journal-index zo slim mogelijk in te delen

De wondere wereld van je bullet journal begint bij de index. Deze inhoudsopgave is de plek waar je alle pagina’s in kan zetten bij naam. Heel handig, want dit creëert veel overzicht. Wij delen de slimste ideeën voor jouw bullet journal index. Snap je nog niet helemaal hoe de bullet journal werkt? Zijn de termen index, rapid logging en spreads abracadabra voor je? Dan is het slim om ons artikel te lezen over wat een bullet journal is en wat je ermee kan.

Werk met kleurcodes in de index

In je bullet journal index komen allerlei onderwerpen te staan. Een spread over die bijzondere vakantie naar Australië, een spread voor een nieuw creatief project en een spread over je sportprestaties. Dat kan best een chaos worden. Maar gelukkig is daar een oplossing voor.

Door met kleurcodes te werken in je bullet journal index kan je in een oogopslag zien waar de spread over gaat. Gebruik bijvoorbeeld blauw voor werk of studie, paars voor mindfulness en oranje voor sport. Deze codes kan je gemakkelijk doorvoeren in de overige pagina’s, zodat je bullet journal een mooi geheel wordt.

Deel je journal index pagina in tweeën

Klinkt bijna te simpel om te noemen, maar door de index op te delen in twee vakken, kan je veel meer ruimte creëren. Slim, want zo bespaar je weer pagina’s van je kostbare bullet journal. De twee vakken kan je ook doelgericht scheiden van elkaar. Gebruik bijvoorbeeld een voor privé afspraken en de ander voor werkgerelateerde dingen. Overzicht is key bij de index van je bullet journal.

Zo kun je dagelijks een dankboek bijhouden (echt, probeer dit weekend te beginnen)

Plaats ook een bullet voor je collections

Rapid logging is een van de belangrijkste bouwstenen van de bullet journal. Behalve in je weekly’s, kan je dit ook gewoon doen in je index. Zeker als je een ‘collection’ hebt van een project dat je afgerond hebt, kan je ‘m gewoon afstrepen. Zet er een bullet voor en je weet meteen hoe je ervoor staat. Wel zo slim!

Markeer je monthly logs

Als je bullet journal vol begint te raken, komen er ook steeds meer collections. Dat kan best je bullet journal index best rommelig maken, waardoor monthly’s gauw onvindbaar worden. Een oplossing hiervoor is om alle maandelijkse pagina’s te onderstrepen. Zo kan je gemakkelijk naar deze spreads toe. Een leuke washi-tape gebruiken hiervoor werkt ook heel goed.

Houd een dagboek bij en merk meteen deze voordelen

Zet langdurige projecten apart in de bullet journal index

De index van je bullet journal ga je heel vaak gebruiken. Structuur daarbij is echt essentieel. Stel je hebt een langdurig project met verschillende collecties, dan is het vervelend als alles door elkaar staat. Parkeer de pagina’s van dit soort projecten dus bij elkaar. Dat creëert meer overzicht en dus meer rust in je hoofd. Precies waarvoor de bujo bedoelt is!

Meer weten over de bullet journal (index)?

We schreven al eerder hoe je de bullet journal kan gebruiken voor emotionele groei. Ook geven we tips hoe je begint met een bullet journal. Hou je het liever bij in een dagboek, dan vertellen we je hoe je daar het meeste uithaalt. Op zoek naar meer bullet journal inspiratie? Zo maak je de perfecte layout voor je weekly!

Blijf op de hoogte op het gebied van mind, body en better world. Meld je aan voor onze Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
5 ideeën om je bullet journal-index zo slim mogelijk in te delen
Sluiten