Margje Hoogland
Margje Hoogland Welzijn 5 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 5 beste tools voor een gezichtsmassage

Iedereen wordt weleens wakker met een paar wallen tot op het kin of een puffy gezicht. Daar is helemaal niks mis mee en meestal trekt het later op de dag vanzelf weg. Wil je de natuur een handje helpen? Dan zijn gezichtsmassage rollers een uitkomst. Die helpen afvalstoffen verwijderen en zorgen voor een stralend peachy huid.

Af en toe een bezoekje aan de schoonheidsspecialist is een heel fijn moment voor me-time. Maar het gebruik van deze tools kun je ook gewoon thuis opnemen in je eigen skincare routine.

Gua Sha

Gua Sha betekent letterlijk letterlijk “schrapen van ziekten door gestagneerde energie”. Het is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Met een jadesteen schraap je als het ware over je huid om zo de energie weer te laten stromen.

10 x vegan & cruelty free huidverzorging voor je gezicht

De afgelopen jaren is deze techniek cq. tool steeds populairder geworden. Vooral voor het contouren van het gezicht. Daarnaast zorgt het voor lymfedrainage en microcirculatie, dus na afloop voelt je gezicht lekker tintelend aan.

Neem wel de tijd om goed te leren hoe je Gua Sha toepast. Doe je dat niet dan kan het juist rimpels veroorzaken. Ook is het beter de steen niet te gebruiken bij open wondjes zoals puistjes of brandwonden.

Je koopt Gua Sha hier

Facial cupping

Facial cupping is ook een gezichtsmassage tool die zorgt voor lymfedrainage en voor een betere bloedsomloop. En net als Gua Sha komt dit uit de traditionele Chinese geneeskunde. Bij cupping wordt de huid als het ware van de rest van het lichaam weggezogen om de stroom van chi – de levenskracht die door elk individu stroomt – te stimuleren.

Waarschijnlijk ken je het wel van cupping op het lichaam. Maar het werkt net even anders. Op het lichaam worden de cups een tijdje op een plek geplaatst, waardoor flinke blauwe plekken kunnen ontstaan. Op het gezicht is dat niet het geval.

Face Yoga: de manier om je gezicht gezond en vitaal te houden

Laat je bij voor gebruik van facial cupping wel goed informeren door deskundigen, omdat iedere huid anders is. Als je dat hebt gedaan kun je zelf thuis aan de slag.

Je koopt de cupping set hier

Jade rollers

Een jade roller is een beauty tool gemaakt van een groene jade steen of een roze quartz die je kan gebruiken voor een gezichtsmassage.

In feite is een jade roller niks anders dan een steen die je over je gezicht rolt. Als de steen in je badkamer heeft gelegen, is deze in de ochtend lekker koud en dat voelt heerlijk aan als je ‘m ‘s ochtend over je gezicht rolt. Wil je ‘m nóg kouder hebben? Dan kan je ‘m ook standaard in je koelkast leggen.

Hoe kan je het beste je gezicht wassen voor een stralende huid? De basics uitgelegd

De grootste voordelen van het gebruiken van een jade roller zijn net als bij Gua Sha en cupping het bevorderen van je bloedsomloop en lymfedrainage. Het afvoeren van eventuele gifstoffen in je lichaam is natuurlijk altijd een goed idee, maar het zorgt er vooral voor dat je gezicht er stralender en minder puffy uitziet. En het voelt gewoon heel lekker.

Je koopt de jade roller hier

Dermaroller

Dermarollers maken tientallen kleine gaatjes in de huid wanneer deze over het gezicht wordt gerold. Daardoor ontstaan kleine wondjes. De huid reageert op die kleine beschadigingen door de huid te vernieuwen en te herstructureren, met als resultaat een helderdere en gladde teint. Het is eigenlijk de DIY versie van microneedling dat je bij veel schoonheidsspecialisten kunt laten doen.

https://www.bedrock.nl/gezichtsolie-uitproberen/

Let wel op: bij wonden, hoe klein ook, bestaat het risico op infectie en bij rosacea of ​​eczeem kun je de tool beter helemaal vermijden. Het is ook belangrijk dat je de tool heel goed schoon houdt.

Je koopt de dermaroller hier

Face globes

Face globes zijn niks anders dan gezichtsmassage rollers van koude bollen die je over je gezicht rolt. Daar wordt je huid minder puffy van en het voelt heel lekker aan.

Gebruik het ook vooral daarvoor. Op het moment van gebruik wordt je huid strakker en worden je contouren beter zichtbaar. Ideaal om bijvoorbeeld make-up aan te brengen. Maar zoek je een massagetool die zo vochtafdrijvend is dat je wallen wegblijven, dan is Gua Sha een betere tool.

Gebruik ter vervanging van deze face globes trouwens geen ijsblokjes. Dat lijkt misschien in eerste instantie hetzelfde effect te hebben, maar ijsblokjes kunnen je huid verbranden. Check voor het gebruik van de globes ook even of ze alleen in de koelkast kunnen of ook in de vriezer.

Voeding voor een gezonde huid – dit wil je op jouw bord hebben liggen

Ook fijn, de globes kunnen ook helpen tegen acne. De roodheid vermindert wanneer je de tool gewoon op een ontstoken puistje plaatst. De tool helpt ook om wat verlichting te geven wanneer je huid verbrand is.

Je koopt de face globes hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️